Нова трагедија

Умро за воланом: Возач у посљедњим тренуцима спасио пун аутобус фудбалера

  • 21.11.2023. 07:05

​Још једном су сви занијемили. Трећи пут у протекла два мјесеца. Мравинце, мало насеље испод Мосора у Општини Солин, овога пута потресла је трагедија у којој је преминуо 52-годишњи возач аутобуса. Возио је фудбалере фудбалског клуба Слога Мравинце у Биоград, на гостовање против Приморца. У задњим секундама он живота успио успорити аутобус и скренути на зауставну траку ауто-пута. Иза њега је сједио тренер младих фудбалера Ивица Жуљевић. Он је, видјевши да је возач клонуо, први прискочио у помоћ.

Возача су реанимирали, али без успјеха. Живот је изгубљен, али његов херојски чин остаће запамћен. О трагедији која је потресла јавност и о ономе што се могло догодити да није било возачеве разборитости у Мравинцама говоре тихо, одмахују главом.

Како је Кинез побјегао из затвора након посјете родитеља?

Како је Кинез побјегао из затвора након посјете родитеља?

Нико не жели ни изговорити што би се догодило да возач у посљедњим тренуцима није успио исконтролисати аутобус у којем су били њих 25, што фудбалера, што људи из тима.

"У аутобусу су све били млади момци. Вјерујем да у том тренутку већина њих није била ни свјесна што се догађа. Породици тог возача нико не може надомјестити губитак, али нека знају да су имали част уз себе имати великог човјека" говори мјештанка Мравинаца. Одбија, каже, уопште помислити што би се догодио да је аутобус при великој брзини без контроле слетио с пута.

Аутобус је током заустављања тек “очешао” заштитну ограду. Док су чекали долазак Хитне помоћи из Задра, возача је покушавао реанимирати физиотерапеут из клуба. Ту је био и предсједник управе клуба, доктор Здравко Перко, који је личним аутомобилом такође ишао у Биоград на утакмицу.

Кружи шокантан видео: Мушкарац туче и вријеђа жену!

Кружи шокантан видео: Мушкарац туче и вријеђа жену!

"Нисам у стању разговарати о томе. У шоку сам, сви смо у шоку. То јутро, у недјељу, ја сам се с њим растао. Зезали смо се у гаражи. Био је професионалац, 30 година је радио као возач" кратко су рекли у компанији за коју је радио.

Већ годинама та иста компанија из Стобреча сарађује с клубом из Мравинаца. Возач који их је то недјељно јутро возио на утакмицу био је свима изузетно драг, сви су били везани уз њега.

"Тај човјек је остао прибран, и сви остали који су схватили што се догађа остали су прибрани. Један живот је, нажалост, изгубљен, а могла је бити још већа трагедија. Захваљујући свима аутобус се одржао под контролом" каже саговорник близак клубу.

Покушали су медији у Хрватској контактирати и тренера и предсједника клуба, али нико није био вољан говорити о догађају. У самом клубу током јутра није било никога. Тренинзи су отказани. Саучешће су изразили путем друштвених мрежа.

Пјешак подлегао повредама након што га је ударио аутомобил на Лаушу

Пјешак подлегао повредама након што га је ударио аутомобил на Лаушу

"Његовој породици овим путем изражавамо саучешће у име цијеле Слогине заједнице, а њему нека Бог подари покој вјечни и хвала му за све!" стоји између осталог у њиховој објави.

Ова трагедија трећа је у низу која се веже уз ХНK Слога Мравинце. Почетком октобра била су два трагична догађаја. У несрећи недалеко од Венеције при слијетању аутобуса тешко је повријеђен фудбалер клуба из Мравинаца, Марко Бакотић, док је његова трудна супруга Антонела изгубила живот.

Неколико дана касније у болници је преминуо 19-годишњи јуниор клуба Анте Kљаковић-Шантић. Он је, с двоје својих вршњака, слетио БМW-ом у Дугопољу. Све је то, кажу мјештани, превише. "Мислим да је вријеме да се затвори тај круг несреће која се веже уз Слогу" закључују мјештани Мравинаца, преносе "24Сата". 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.