Врховни суд Републике Српске

Укинута пресуда за погибију супружника Хршум, Кујовићу ће се судити поново

Врховни суд Републике Српске укинуо је првостепену пресуду Амиру Кујовићу (40) из Сарајева, оптуженом за изазивање саобраћајне несреће у којој су погинули супружници Данијела (42) и Дарио Хршум (50) из Пала, те тешко повријеђена његова сапутница Амина Рондић, и поступак вратио на ново суђење.

Пресуда је укинута након што је суд уважио жалбу Кујовићеве одбране.

”Судско вијеће уважило је жалбу браниоца оптуженог, те је укинуо првостепену пресуду и поступак вратио на поновно суђење Окружном суду у Источном Сарајеву”, рекла је за АТВ секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић.

Укинутом пресудом Кујовић је био осуђен на осам година затвора због кривичног дјела угрожавање јавног саобраћаја, а изречена му је и двогодишња мјера забране управљања возилом "Б" категорије.

Тужилаштво тражи строжу казну за погибију Данијеле и Дариа Хршума

Тужилаштво тражи строжу казну за погибију Данијеле и Дариа Хршума

Трагична несрећа догодила се 11. августа 2020. година на магистралном путу Пале - Љубогошта. У оптужници се наводи да је Кујовић, без важеће возачке дозволе, управљао "Мерцедесом ГЛЦ 350", власништво Б.А. и био је под утицајем алкохола са концентрацијом од 0,41 g/kg.

Брзину није прилагодио условима пута и возио је 75km/h на мјесту гдје је ограничење 60km/h, иако је безбједна брзина била до 49 km/h, с обзиром на услове. Возило није држао уз десну ивицу ивицу коловоза, већ је прешао у лијеву траку намијењену за саобраћај из супротног смјера.

”Свјестан да тако може угрозити јавни саобраћај и довести у опасност живот људи Кујовић је на то пристао и изгубио могућност да избјегне саобраћајну незгоду. Предњим дијелом возила ударио је у ”ауди А3” којим је управљао Дарио Хршум, крећући се из Љубогоште према Палама. Усљед удара "ауди" је слетио с коловоза и у њему су погинули Дарио и Данијела Хршум”, наводи се у опутжници.

Najveća zatvorska kazna za saobraćajnu nesreću - Kujoviću osam godina robije

Najveća zatvorska kazna za saobraćajnu nesreću - Kujoviću osam godina robije

Иза страдалих су остала два малољетна сина Данило и Илија Хршум.

Током суђења ожалошћена породица је указивала да на одређене нејасноће које су се појављивале током кривичног поступка. Наиме, Кујовић је након несреће био позитиван на брзом тесту на дрогу, а вјештачењем крви је утврђено да није био под утицајем наркотика. Свједоци несреће Амина Рондић и Џејла Чековић, које су се возиле с Кујовићем у џипу, на суду су изјавиле да се не сјећају како је дошло до судара јер су усљед повреда главе добиле амнезију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.