ПУ Бањалука

Ухапшена три возача који су пијани учествовали у саобраћајним незгодама

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2024. 11:47

Три возача ухапшена су јуче јер су под дејством алкохола учествовали у саобраћајним несрећама које су се догодила у Бањалуци и Котор Вароши.

Највише је ”надувао” Р.П. из Котор Вароши који је ухапшен око 13.55 часова јер је са аутомобилом ”фолксваген” учествовао у саобраћајној незгоди која се догодила у Опсјечком, на магистралном путу Челинац - Котор Варош. Њему је у даху измјерено 2,42 g/kg алкохола у организму, након чега је ухапшен.

Бањалучанин М.Т. ухапшен је након незгоде која се у 17.55 часова догодила у улици Ђуре Дамјановића у Бањалуци након што му је измјерено 1,58 g/kg алкохола у организму.

Његов суграђанин Ж.Х. ухапшен је око 21,25 часова у улици Јована Дучића, јер је управљајући путничким возилом учествовало у саобраћајној незгоди, а у даху му је измјерено 1,68 g/kg алкохола у организму.

У ПУ Бањалука наводе да су од јануара до септембра евидентирали 324 саобраћајне незгоде које су проузроковали пијани возачи.

”ПУ Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, јер су неприлагођена брзина и вожња под утицајем алкохола узрок саобраћајних незгода са најтежим последицама”, саопштено је из полиције.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: