PU Banjaluka

Uhapšena tri vozača koji su pijani učestvovali u saobraćajnim nezgodama

  • Izvor: ATV
  • 04.10.2024. 11:47

Tri vozača uhapšena su juče jer su pod dejstvom alkohola učestvovali u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodila u Banjaluci i Kotor Varoši.

Najviše je ”naduvao” R.P. iz Kotor Varoši koji je uhapšen oko 13.55 časova jer je sa automobilom ”folksvagen” učestvovao u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Opsječkom, na magistralnom putu Čelinac - Kotor Varoš. Njemu je u dahu izmjereno 2,42 g/kg alkohola u organizmu, nakon čega je uhapšen.

Banjalučanin M.T. uhapšen je nakon nezgode koja se u 17.55 časova dogodila u ulici Đure Damjanovića u Banjaluci nakon što mu je izmjereno 1,58 g/kg alkohola u organizmu.

Njegov sugrađanin Ž.H. uhapšen je oko 21,25 časova u ulici Jovana Dučića, jer je upravljajući putničkim vozilom učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, a u dahu mu je izmjereno 1,68 g/kg alkohola u organizmu.

U PU Banjaluka navode da su od januara do septembra evidentirali 324 saobraćajne nezgode koje su prouzrokovali pijani vozači.

”PU Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer su neprilagođena brzina i vožnja pod uticajem alkohola uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama”, saopšteno je iz policije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: