У Загребу

Ухапшен кум Радивоја Звицера

  • Извор: Агенције
  • 11.10.2024. 21:28

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је Интерпол Загреб обавијестио Министарство унутрашњих послова Србије да су лишили слободе, по међународној потјерници, Милована Здравковића, високо позиционираног члана организоване криминалне групе Кавачи.

"Министарство унутрашњих послова је од стране Интерпола Загреб обавијештено да су, дана 11.10.2024. године, лишили слободе по међународној потјерници лице Здравковић Милована, рођеног 24.11.1979. године у Београду, ради кривичног гоњења по наредби Вишег суда у Београду - Посебно одјељење за организовани криминал, због кривичног дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и кривичног гоњења по наредби Вишег суда у Београду - Посебно одјељење за организовани криминал због кривичних дјела удружење ради вршења кривичних дјела и тешко убиство“, наводи се у саопштењу МУП-а.

Приватни детектив о случају Данке Илић: Три су могућа сценарија

Приватни детектив о случају Данке Илић: Три су могућа сценарија

Интерпол Београд је потврдио валидност међународне потјернице.

"Милован Здравковић је високо позициониран члан организоване криминалне групе Кавачи и све одлуке везано за извршење кривичних дјела ове ОКГ доносио је заједно са Радојем Звицером и још неколико истакнутих чланова“, навео је Дачић.

Здравковић је у Србији осумњичен да је, као члан ОКГ Радоја Звицера, Дарка Шарића и Вељка Беливука, учествовао у планирању и припреми извршења кривичног дјела тешко убиство извршено дана 19.01.2020. године у Атини, када су лишени живота Стеван Стаматовић и Игор Дедовић, као и кривичног дјела тешко убиство извршено дана 23.07.2020. године на острву Крф, када су лишени живота Алан Кожар и Дамир Хаџић.

Упућен хитан апел из Доње Јабланице

Упућен хитан апел из Доње Јабланице

Улога Милована Здравковића огледала се у финансирању логистике, плаћању за изнајмљивање станова, ангажовању лица за опсервацију, као и набавци и транспорту оружја за извршење кривичних дјела.

"Такође, Милован Здравковић је са осталим члановима ОКГ Кавачи куповао опојну дрогу кокаин из Јужне Америке у већим количинама, која је даље транспортована и дистрибуирана у Европи. Према оперативним сазнањима, Милован Здравковић је кум Радоја Звицера“, изјавио је Дачић.

Пратите нас и путем Вибера