Akcija SIPA-e

Uhapšen ministar Miloš Lučić

  • Извор: АТВ
  • 06.12.2022. 19:03

"Peglanje" službene kartice i plaćanje privatnih troškova. Trošenja sredstava namijenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisiranje vozila kod neovlaštenih osoba, zoupotreba pri zapošljavanju. Privatna putovanja plaćana javnim novcem. To su samo neka od krivičnih djela za koje se tereti ministar Miloš Lučić. Pripadnici SIPA-e su ga uhapsili jutros na području Istočnog Sarajeva. U potrazi za dokazima, pretresli su njegove privatne i poslovne prostorije.

"Operativna kodnog naziva Dijamant odnosi se na pretrese stambenih i poslovnih prostorija, kao i pokretnih stvari na pet lokacija. Pretresi se vrše uzbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, prevara u službi i pronevjera u službi. Slobode je lišeno jedno lice. Radi se o aktuelnom ministru Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Milošu Lučiću", rekla je Jelena Miovčić, portparol SIPA-e.

Lučić je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH.

"Osumnjičeni Lučić pod istragom je Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, povezano s više koruptivnih krivičnih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe", rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, čiji je Lučić kadar, kaže da je za hapšenje saznao iz medija. 

"Moj stav je sljedeći: državni organi treba da rade svoj posao. Funkcija nikome, ali nikome ne smije da bude zaštita, a ja duboko vjerujem i nadam se da će Miloš Lučić dokazati svoju nevinost", rekao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

U aprilu ove godine službenici SIPA-e su uhapsili Miloša Nikolića, pratioca ministra Lučića i službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Nikolić je uhapšen u prodaji deset kilograma droge "spida" i osumnjičen je za organizovani kriminal, proizvodnju i promet opojnih droga kao i zloupotrebu službenog položaja.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.