Загреб

Ухапшен јер је опсовао мајку Јужнокореанцу

  • Извор: н1инфо.хр
  • 27.12.2023. 17:47

Мушкарац из Загреба неправоснажно је проглашен кривим због кршења Закона о сузбијању дискриминације, а изречена му је новчана казна од 1.350 евра јер је вријеђао држављанина Јужне Кореје на загребачкој Сигечици.

Инцидент се догодио 26. јуна када је педесетчетворогодишњи мушкарац на улици срео држављанина Јужне Кореје, а са намјером да га понизи упутио му је веома погрдне и расистичке псовке.

Тиме је код жртве изазвао страх и прекршио Закон о сузбијању дискриминације. Након што је инцидент пријављен, починилац је ухапшен, преноси Н1.

Он је на суду негирао кривицу говорећи да није викао на пролазника, али суд је повјеровао Јужнокорејцу који је описао шта се тог дана догодило. Јужнокорејац је испричао како су га насилници пресрели док је ишао у фризерски салон.

"Гледао сам у мобилни телефон када сам чуо двојицу мушкараца како ме вријеђају. Затим сам их погледао након чега ми је један од псовао `мајку азијатску`. Обојица су ме вријеђала, а један ме и физички напао и због тога је кривично пријављен. Замолио сам свог колегу да назове полицију", рекао је Јужнокорејац.

Он је истакао да га јеу Загребу страх као особу из Азије, јер се плаши да ће га неко напасти, преносе хрватски медији.

"Врло тешко ноћу заспим. Бојим се ходати улицом. Понекад ми понестаје даха и тешко одрађујем дневне задатке", додао је он и истакао да вјерује да ће инцидент оставити трага на цијели његов живот.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска