Трговина дрогом

Ухапшен двојац у Бањалуци: У аутомобилу крили марихуану

Бањалучка полиција ухапсила је држављанина Србије Милорада Ј. (30) и Радомира Добраша (28) из Бањалуке због сумње да су се бавили трговином дроге.

У ПУ Бањалука наводе да су осумњичени ухапшени након што је полицијски службеници у њиховом аутомобилу ”опел” открили и заплијенили 204 грама марихуане.

”Спровођењем планских активности на сузбијању злоупотребе дрога, полицијси службеници суизвршили претрес аутомобила ”опел” који су користили М.Ј. и Р.Д. Том приликом пронађена је и одузета кеса у којој се налазила биљна материја налик марихуане, бруто масе 204 грама, дигитална вага за прецизно мјерење и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Додају да су свје мјере предузете под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Осумњичени су синоћ предати у надлежност тужилаштва и током дана ће бити испитани, након чега ће тужилац донијети одлуку о евентуалном приједлогу за притвор.


Како сазнаје АТВ оба осумњичена имају криминални досије. Милорад Ј. раније је осуђен за разбојништво у Србији, те трговину дроге у Аустрији и имао је привремени боравак у Бањалуци.

Добраш се такође доводио у везу са више тешких кривичних дјела. У новембру 2022. године хапшен је у акцији ”Курир” као дио групе осумњичене за паљење аутомобила и бацање бомбе пред кућу бившег полицајаца у Бањалуци, те за више тешких крађа у којима су крали новац и накит. Раније је осуђиван за оштећење и одузимање туђе ствари.

 

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.