Trgovina drogom

Uhapšen dvojac u Banjaluci: U automobilu krili marihuanu

Banjalučka policija uhapsila je državljanina Srbije Milorada J. (30) i Radomira Dobraša (28) iz Banjaluke zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge.

U PU Banjaluka navode da su osumnjičeni uhapšeni nakon što je policijski službenici u njihovom automobilu ”opel” otkrili i zaplijenili 204 grama marihuane.

”Sprovođenjem planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, policijsi službenici suizvršili pretres automobila ”opel” koji su koristili M.J. i R.D. Tom prilikom pronađena je i oduzeta kesa u kojoj se nalazila biljna materija nalik marihuane, bruto mase 204 grama, digitalna vaga za precizno mjerenje i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaju da su svje mjere preduzete pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Osumnjičeni su sinoć predati u nadležnost tužilaštva i tokom dana će biti ispitani, nakon čega će tužilac donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.


Kako saznaje ATV oba osumnjičena imaju kriminalni dosije. Milorad J. ranije je osuđen za razbojništvo u Srbiji, te trgovinu droge u Austriji i imao je privremeni boravak u Banjaluci.

Dobraš se takođe dovodio u vezu sa više teških krivičnih djela. U novembru 2022. godine hapšen je u akciji ”Kurir” kao dio grupe osumnjičene za paljenje automobila i bacanje bombe pred kuću bivšeg policajaca u Banjaluci, te za više teških krađa u kojima su krali novac i nakit. Ranije je osuđivan za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

 

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.