Uhapšen Benjamin Spahović, vozač Poršea koji je udario tinejdžera u Sarajevu

  • Извор: Агенције
  • 12.02.2022. 12:10

Uhapšen Benjamin Spahović, vozač Porschea koji je udario 16-godišnjaka u centru Sarajeva

Benjamin Spahović, vozač terenca marke porše koji se tereti da je sinoć u sarajevskom naselju Drvenija udario tinejdžera, je uhapšen u 01:40 sati, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

„Muškarac čiji u inicijali B.S. uhapšen je jer je osumnjičen da je u Sarajevu vozilom udario pješaka koji je zadobio teške povrede“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova sarajevskog kantona.

On je noćas predat je u prostorije jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Saobraćajna nezgoda se dogodila sinoć oko 21.00 čas u Ulici Hamdije Kreševljakovića, a povrijeđeni pješak je upućen na Kliniku za neurohirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Očevici kažu da su vidjeli automobil koji velikom brzinom ide iz pravca Skenderije u pravcu Bistrika, a da je pješaka udario nakon što je naglo skrenuo kako bi obišao trolejbus koji se zaustavio na Drveniji.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljka Tužilaštva KS, a Spahović će nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a biti predat u nadležnog Kantonačnog tužilaštva.


  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.