Uhapšen Benjamin Spahović, vozač Poršea koji je udario tinejdžera u Sarajevu

  • Izvor: Agencije
  • 12.02.2022. 12:10

Uhapšen Benjamin Spahović, vozač Porschea koji je udario 16-godišnjaka u centru Sarajeva

Benjamin Spahović, vozač terenca marke porše koji se tereti da je sinoć u sarajevskom naselju Drvenija udario tinejdžera, je uhapšen u 01:40 sati, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

„Muškarac čiji u inicijali B.S. uhapšen je jer je osumnjičen da je u Sarajevu vozilom udario pješaka koji je zadobio teške povrede“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova sarajevskog kantona.

On je noćas predat je u prostorije jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Saobraćajna nezgoda se dogodila sinoć oko 21.00 čas u Ulici Hamdije Kreševljakovića, a povrijeđeni pješak je upućen na Kliniku za neurohirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Očevici kažu da su vidjeli automobil koji velikom brzinom ide iz pravca Skenderije u pravcu Bistrika, a da je pješaka udario nakon što je naglo skrenuo kako bi obišao trolejbus koji se zaustavio na Drveniji.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljka Tužilaštva KS, a Spahović će nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a biti predat u nadležnog Kantonačnog tužilaštva.


  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.