Није хтјела да се помири са њим

Удавио дјевојку у стану: Убица Стеле Гундељ би ускоро могао на слободу, мајка несрећне дјевојке очајна

  • 14.09.2024. 20:55

Стела Гундељ (26), млада докторка из Старе Пазове убијена је 13. фебруара 2013. године у Београду. Њен бивши партнер, Александар Шундић, који је тада имао 23 године, удавио је Стелу у изнајмљеном стану у насељу Медаковић.

Након што је правоснажно осуђен на 15 година затвора, и с обзиром на то да је одслужио двије трећине казне, односно 11 година, постоји могућност да би ускоро могао бити пуштен на слободу, а тим поводом огласиле су се њена мајка и кума.

Породица Стела Гундељ и након једанаест тешких година откако су изгубили своју кћерку, и даље се боре са ненадокнадивим губитком. Неутјешна мајка, која је урадила све што је у њеној моћи да осигура најстрожу казну за убицу своје кћерке и даље осјећа дубоку тугу и незадовољство. Према њеним ријечима, квалификација дјела није била адекватна, што је додатно отежало њихову борбу за правду.

– Не желимо да се оваква трагедија понови и тражимо побољшање закона. Стела је била предивна, способна и емпатична особа коју нам је злочинац брутално одузео. Не размишљамо о њему, осим у вези са спречавањем његовог ранијег пуштања. Дубоко осуђујем његову породицу која је знала за његове проблеме, али ништа није предузела. Ова ситуација је изузетно страшна и потресна за нас – изјавила је кума убијене дјевојке.

Катица, мајка Стела Гундељ, истиче да је изузетно тешко прихватити помисао да ће убица њене кћерке наставити нормалан живот као да се ништа није догодило.

УЗНЕМИРУЈУЋЕ! Насиље у Задрузи, Јелена претукла Ивана, одмах потекла крв

УЗНЕМИРУЈУЋЕ! Насиље у Задрузи, Јелена претукла Ивана, одмах потекла крв

– Одузети некоме живот смишљено и намјерно, а затим видјети како тај исти починилац наставља живот готово неометано, је неприхватљиво. Моје Стеле више нема и мислим да друштво треба да се бави оваквим питањима – наводи неутјешна мајка.

Није жељела да се помири са њим након раскида

Подсјетимо, злочин који је шокирао јавност догодио се 13. фебруара 2013. године у стану Стеле Гундељ у београдском насељу Медаковић. Александар Шундић је брутално убио Стелу, јер није жељела да се помири са њим након раскида. Такође, није могао да прихвати чињеницу да је Стела планирала да отпутује у Њујорк на постдипломске студије.

Двије недјеље прије трагедије, Стела је разговарала са пријатељицом из Старе Пазове и навела да је Александар био изузетно нападан. Непрестано је слао поруке и долазио до њеног стана, гдје је често правио проблеме и изазивао свађе.

– Рекла ми да су раскинули и да она више не може да се бори са његовом љубомором. Није желио да се помири са тим што је хтјела да путује на постдипломске студије у Америку. Рекла ми је да јој шаље поруке, да не може више да му се јавља на телефон и да је све постало пренапорно – рекла је тада Стелина другарица.

На дан злочина, Шундић је мајци Светлани послао поруку „Мајко, волим те“, а старијем брату Немањи „Брате мој, волим те највише на свијету“. У сриједу око 10 часова позвао је пријатеља, рекавши му да се посвађао са Стелом и да мисли да је мртва, након чега је побјегао.

Скочио кроз прозор Палате правде

– Посвађао сам се са Стелом. Мислим да сам је убио. Хитно дођи у њен стан – спустио је слушалицу након чега је Шундићев пријатељ позвао Хитну помоћ.

Снијег оковао Аустрију, ситуација тешка

Снијег оковао Аустрију, ситуација тешка

Полиција је на позив Хитне помоћи стигла у стан и дјевојку затекла на поду. На врату су јој били видљиви хематоми, што је потврдило да је убијена. Након што ју је удавио, он је провео читаву ноћ поред њеног тијела, а полиција је поред кревета нашла чашу и флашу вискија, који је Шундић те вечери пио.

Шундић је признао убиство Стеле пошто је ухапшен на крову студентског дома на Карабурми, а када је потписао записник, покушао је да се убије скочивши кроз прозор Палате правде. Тешке је повријеђен, али није био у животној опасности.

– Нисам хтио да се ово догоди. Свађали смо се, био сам љубоморан. Волио сам је много. Није заслужила да је убијем. Кајем се због свега – рекао је тада Шундић (23), потписао записник, а затим се нагло окренуо и покушао да се убије скоком с другог спрата, писао је Блиц раније.

Како је убица осуђен на само 15 година

Како су медији писали током суђења, Виши суд, везан погрешном квалификацијом замјеника јавног тужиоца Александре Грбовић, Шундићу за брутално убиство Стеле Гундељ изрекао казну од 15 година затвора.

Упркос бројним чињеницама и пропустима на које је све вријеме суђења подсјећала одбрана породице Гундељ, тужилаштво је чврсто остало на становишту да је ломљење дјевојчиних вратних пршљенова и разарање можданог ткива на поду купатила у којем је прала зубе “обично” убиство. Тужилац Александра Грбовић је вишечасовно иживљавање Шундића над Стелом ставила у ранг тренутног убиства извршеног пуцњем из пиштоља, а судском вијећу Вишег суда везала је руке приморавши судије да свирепог убицу осуде на максимум 15 година затвора.

Узбуна у Будимпешти

Узбуна у Будимпешти

Такође,од свих просторија у Стелином изнајмљеном стану у насељу Медаковић није сликано једино купатило гдје је Стела убијена јер тужилац то није тражио. Није саслушан нико од свједока које је предложио адвокат Гундељевих, нити је провјерено да ли је у полицији неко одговорио на Стелин позив, преноси Нова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм: Трка за благом (16+)

    Филм: Трка за благом (16+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм