Nije htjela da se pomiri sa njim

Udavio djevojku u stanu: Ubica Stele Gundelj bi uskoro mogao na slobodu, majka nesrećne djevojke očajna

  • 14.09.2024. 20:55

Stela Gundelj (26), mlada doktorka iz Stare Pazove ubijena je 13. februara 2013. godine u Beogradu. Njen bivši partner, Aleksandar Šundić, koji je tada imao 23 godine, udavio je Stelu u iznajmljenom stanu u naselju Medaković.

Nakon što je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, i s obzirom na to da je odslužio dvije trećine kazne, odnosno 11 godina, postoji mogućnost da bi uskoro mogao biti pušten na slobodu, a tim povodom oglasile su se njena majka i kuma.

Porodica Stela Gundelj i nakon jedanaest teških godina otkako su izgubili svoju kćerku, i dalje se bore sa nenadoknadivim gubitkom. Neutješna majka, koja je uradila sve što je u njenoj moći da osigura najstrožu kaznu za ubicu svoje kćerke i dalje osjeća duboku tugu i nezadovoljstvo. Prema njenim riječima, kvalifikacija djela nije bila adekvatna, što je dodatno otežalo njihovu borbu za pravdu.

– Ne želimo da se ovakva tragedija ponovi i tražimo poboljšanje zakona. Stela je bila predivna, sposobna i empatična osoba koju nam je zločinac brutalno oduzeo. Ne razmišljamo o njemu, osim u vezi sa sprečavanjem njegovog ranijeg puštanja. Duboko osuđujem njegovu porodicu koja je znala za njegove probleme, ali ništa nije preduzela. Ova situacija je izuzetno strašna i potresna za nas – izjavila je kuma ubijene djevojke.

Katica, majka Stela Gundelj, ističe da je izuzetno teško prihvatiti pomisao da će ubica njene kćerke nastaviti normalan život kao da se ništa nije dogodilo.

UZNЕMIRUJUĆЕ! Nasilje u Zadruzi, Jelena pretukla Ivana, odmah potekla krv

UZNЕMIRUJUĆЕ! Nasilje u Zadruzi, Jelena pretukla Ivana, odmah potekla krv

– Oduzeti nekome život smišljeno i namjerno, a zatim vidjeti kako taj isti počinilac nastavlja život gotovo neometano, je neprihvatljivo. Moje Stele više nema i mislim da društvo treba da se bavi ovakvim pitanjima – navodi neutješna majka.

Nije željela da se pomiri sa njim nakon raskida

Podsjetimo, zločin koji je šokirao javnost dogodio se 13. februara 2013. godine u stanu Stele Gundelj u beogradskom naselju Medaković. Aleksandar Šundić je brutalno ubio Stelu, jer nije željela da se pomiri sa njim nakon raskida. Takođe, nije mogao da prihvati činjenicu da je Stela planirala da otputuje u Njujork na postdiplomske studije.

Dvije nedjelje prije tragedije, Stela je razgovarala sa prijateljicom iz Stare Pazove i navela da je Aleksandar bio izuzetno napadan. Neprestano je slao poruke i dolazio do njenog stana, gdje je često pravio probleme i izazivao svađe.

– Rekla mi da su raskinuli i da ona više ne može da se bori sa njegovom ljubomorom. Nije želio da se pomiri sa tim što je htjela da putuje na postdiplomske studije u Ameriku. Rekla mi je da joj šalje poruke, da ne može više da mu se javlja na telefon i da je sve postalo prenaporno – rekla je tada Stelina drugarica.

Na dan zločina, Šundić je majci Svetlani poslao poruku „Majko, volim te“, a starijem bratu Nemanji „Brate moj, volim te najviše na svijetu“. U srijedu oko 10 časova pozvao je prijatelja, rekavši mu da se posvađao sa Stelom i da misli da je mrtva, nakon čega je pobjegao.

Skočio kroz prozor Palate pravde

– Posvađao sam se sa Stelom. Mislim da sam je ubio. Hitno dođi u njen stan – spustio je slušalicu nakon čega je Šundićev prijatelj pozvao Hitnu pomoć.

Snijeg okovao Austriju, situacija teška

Snijeg okovao Austriju, situacija teška

Policija je na poziv Hitne pomoći stigla u stan i djevojku zatekla na podu. Na vratu su joj bili vidljivi hematomi, što je potvrdilo da je ubijena. Nakon što ju je udavio, on je proveo čitavu noć pored njenog tijela, a policija je pored kreveta našla čašu i flašu viskija, koji je Šundić te večeri pio.

Šundić je priznao ubistvo Stele pošto je uhapšen na krovu studentskog doma na Karaburmi, a kada je potpisao zapisnik, pokušao je da se ubije skočivši kroz prozor Palate pravde. Teške je povrijeđen, ali nije bio u životnoj opasnosti.

– Nisam htio da se ovo dogodi. Svađali smo se, bio sam ljubomoran. Volio sam je mnogo. Nije zaslužila da je ubijem. Kajem se zbog svega – rekao je tada Šundić (23), potpisao zapisnik, a zatim se naglo okrenuo i pokušao da se ubije skokom s drugog sprata, pisao je Blic ranije.

Kako je ubica osuđen na samo 15 godina

Kako su mediji pisali tokom suđenja, Viši sud, vezan pogrešnom kvalifikacijom zamjenika javnog tužioca Aleksandre Grbović, Šundiću za brutalno ubistvo Stele Gundelj izrekao kaznu od 15 godina zatvora.

Uprkos brojnim činjenicama i propustima na koje je sve vrijeme suđenja podsjećala odbrana porodice Gundelj, tužilaštvo je čvrsto ostalo na stanovištu da je lomljenje djevojčinih vratnih pršljenova i razaranje moždanog tkiva na podu kupatila u kojem je prala zube “obično” ubistvo. Tužilac Aleksandra Grbović je višečasovno iživljavanje Šundića nad Stelom stavila u rang trenutnog ubistva izvršenog pucnjem iz pištolja, a sudskom vijeću Višeg suda vezala je ruke primoravši sudije da svirepog ubicu osude na maksimum 15 godina zatvora.

Uzbuna u Budimpešti

Uzbuna u Budimpešti

Takođe,od svih prostorija u Stelinom iznajmljenom stanu u naselju Medaković nije slikano jedino kupatilo gdje je Stela ubijena jer tužilac to nije tražio. Nije saslušan niko od svjedoka koje je predložio advokat Gundeljevih, niti je provjereno da li je u policiji neko odgovorio na Stelin poziv, prenosi Nova.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: