Хрватска

Убиство у психијатријског болници: Усмртио цимера због гласне музике

  • Извор: Црна-хроника.инфо
  • 27.04.2024. 21:46

Жупанијско државно тужилаштво у Ријеци подигло је оптужницу против 26-годишњег младића због убиства које се догодило 31. јануара 2024. године у Психијатријској болници на Рабу.

Младић је оптужен да је у неурачунљивом стању, које му није дозвољавало да схвати значење својих поступака ни да их контролише, шакама задао смртоносне повреде 59-годишњем цимеру с којим је дијелио собу.

Инцидент се збио након што је између њих двојице избио сукоб због гласно пуштане музике на транзистору.

Детаљи неуспјелог државног удара у Њемачкој: На листи за одстрел и Олаф Шолц

Детаљи неуспјелог државног удара у Њемачкој: На листи за одстрел и Олаф Шолц

Тужилаштво, уз подизање оптужнице, тражи и одређивање истражног затвора према одредбама Закона о кривичном поступку (ЗКП), посебно истичући одредбе које се односе на особе с душевним сметњама.

Оптужени и покојни су били на добровољном лијечењу у болници, што додатно комплицира правни и етички контекст овог случаја.

Психијатријска евалуација оптуженог биће кључни елемент у даљњем поступку, гд‌је ће се процјењивати његова способност за учествовање у суђењу и разумијевање посљедица својих поступака у тренутку инцидента.

Појачана инспекцијска контрола у печењарама

Појачана инспекцијска контрола у печењарама

Надлежни органи и болница наставиће сарадњу како би се разјасниле све околности овог трагичног догађаја и подузеле адекватне мјере за спрјечавање сличних инцидената у будућности.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: