Душко Ј.

"Убица удовица“ осуђен на доживотну

  • Извор: Блиц
  • 09.12.2023. 08:08

Душко Ј. (32) из Србије, који је оптужен за убиства двије пензионерке Хајдемари К. (77) и Гертраунт Н. (89) у Швебиш Холу, у Њемачкој, осуђен је пред судом у Хајлбону на доживотну робију.

Подсјетимо, Србин је ухапшен 31. јануара по потјерници због убиства двије пензионерке.

Хајдемари К. (77) убијена је брутално чекићем 21. децембра прошле године, а од ње је Душко Ј., како се наводи у оптужници, украо 1.500 евра. Наводи се да ју је ударио чекићем у главу чак 20 пута.

Гертруда Н. убијена је 25. јануара. Њемачка полиција означила је Србина као серијског лопова и убицу, а добио је надимак и “убица удовица”.

Навијачи Хајдука напали полицију: Има повријеђених, оштећени аутомобили

Навијачи Хајдука напали полицију: Има повријеђених, оштећени аутомобили

Како су навели њемачки медији, Душко Ј. је 20. јануара ове године ушао у гвожђару у Швебиш Халу, узео чекић са полице, гледао га, а потом га ударио о длан и ставио у џеп. Управо је тим алатом и починио свој први злочин.

Пратио жртве

Душко Ј. је 21. децембра прошле године кренуо за седамдесетседмогодишњом Хајдемари из супермаркета и провалио у њен стан. Бацио ју је на под и више пута је ударио чекићем у главу. Затим је узео 1.500 евра и нестао. Жена је пронађена мртва два дана касније.

Недјељу дана касније, он је отишао у кућу Гертраунт Н., која је сједила у фотељи и читала новине. Будући да није имала ништа од драгоцјености у кући, он ју је убио чекићем и отишао празних руку. Оружје и рукавице бацио је у жбун.

Хрват ухапшен у Аустрији по Интерполовој потјерници, тражи га БиХ

Хрват ухапшен у Аустрији по Интерполовој потјерници, тражи га БиХ

На првом рочишту Србин се појавио у црним панталонама, беж мајици и дуксерици, коју је ставио преко главе како га новинари не би сликали.

"Смијао се својој родбини и породици, која је сједила у публици на суђењу. Све вријеме је сједио са тренерком преко главе“, навели су локални медији.

Душко Ј. је на друштвеним мрежама објављивао је фотографије са познатим српским пјевачицама, покушавајући да презентује живот “на високој нози”, пише Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.