Duško J.

"Ubica udovica“ osuđen na doživotnu

  • Izvor: Blic
  • 09.12.2023. 08:08

Duško J. (32) iz Srbije, koji je optužen za ubistva dvije penzionerke Hajdemari K. (77) i Gertraunt N. (89) u Švebiš Holu, u Njemačkoj, osuđen je pred sudom u Hajlbonu na doživotnu robiju.

Podsjetimo, Srbin je uhapšen 31. januara po potjernici zbog ubistva dvije penzionerke.

Hajdemari K. (77) ubijena je brutalno čekićem 21. decembra prošle godine, a od nje je Duško J., kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra. Navodi se da ju je udario čekićem u glavu čak 20 puta.

Gertruda N. ubijena je 25. januara. Njemačka policija označila je Srbina kao serijskog lopova i ubicu, a dobio je nadimak i “ubica udovica”.

Navijači Hajduka napali policiju: Ima povrijeđenih, oštećeni automobili

Navijači Hajduka napali policiju: Ima povrijeđenih, oštećeni automobili

Kako su naveli njemački mediji, Duško J. je 20. januara ove godine ušao u gvožđaru u Švebiš Halu, uzeo čekić sa police, gledao ga, a potom ga udario o dlan i stavio u džep. Upravo je tim alatom i počinio svoj prvi zločin.

Pratio žrtve

Duško J. je 21. decembra prošle godine krenuo za sedamdesetsedmogodišnjom Hajdemari iz supermarketa i provalio u njen stan. Bacio ju je na pod i više puta je udario čekićem u glavu. Zatim je uzeo 1.500 evra i nestao. Žena je pronađena mrtva dva dana kasnije.

Nedjelju dana kasnije, on je otišao u kuću Gertraunt N., koja je sjedila u fotelji i čitala novine. Budući da nije imala ništa od dragocjenosti u kući, on ju je ubio čekićem i otišao praznih ruku. Oružje i rukavice bacio je u žbun.

Hrvat uhapšen u Austriji po Interpolovoj potjernici, traži ga BiH

Hrvat uhapšen u Austriji po Interpolovoj potjernici, traži ga BiH

Na prvom ročištu Srbin se pojavio u crnim pantalonama, bež majici i dukserici, koju je stavio preko glave kako ga novinari ne bi slikali.

"Smijao se svojoj rodbini i porodici, koja je sjedila u publici na suđenju. Sve vrijeme je sjedio sa trenerkom preko glave“, naveli su lokalni mediji.

Duško J. je na društvenim mrežama objavljivao je fotografije sa poznatim srpskim pjevačicama, pokušavajući da prezentuje život “na visokoj nozi”, piše Blic.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: