U Sarajevu juče dvije oružane pljačke, nanesene povrede jednom prodavcu

  • 12.04.2021. 09:46

U Sarajevu su juče zabilježene dvije oružane pljačke. U jednoj od njih nanesene su i tjelesne povrede.

U 8.25 sati, Druga PU je obaviještena da je u ulici Koševo, općina Centar Sarajevo, izvršeno razbojništvo nad zaposlenom u prodavnici “Block market”, prenosi Klix.ba

Tom prilikom maskirana osoba je uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osim toga, sinoć u 23.40 sati, Peta PU je obaviještena da je u ulici Rakovička cesta, općina Iliidža, izvršeno krivično djelo razbojništva nad zaposlenima na benzinskoj pumpi “Proming”.

Tom prilikom maskirane osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, nanijevši jednom zaposlenom lakše tjelesne povrede, a zatim su se udaljile u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Potom je prebačen u UKC u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)