Општина Обилић

Опљачкане двије српске куће на КиМ

  • Извор: Агенције
  • 09.11.2023. 15:08

Двије српске куће опљачкане су у претходна два дана у селу Милошево у општини Обилић на Косову и Метохији, а према првим информацијама украдена је пољопривредна механизација, а куће су испреметане, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу се напомиње да је Милошево етнички готово очишћено од Срба и да неколико српских породица које су остале да живе у овом мјесту сада додатно страхују за своју имовину и безбједност, посебно имајући у виду да су се њихови домови већ налазили на мети албанских екстремиста.

- Будући да је овим породицама пољопривреда главни извор егзистенције, јасна је намјера албанских изгредника који су извели овај срамни чин да преостале Србе оставе без услова за голи живот и заувијек их протјерају са кућног прага - наводи се у саопштењу.

СИПА добија телефоне од марку

СИПА добија телефоне од марку

Из Канцеларије истичу да готово свакодневно упозоравају представнике међународних институција о конкретним случајевима угрожавања основних људских права Срба на Косову и Метохији, који се данас у 21. вијеку одвијају пред очима свих међународних мисија које дјелују на том простору и да нема адекватне реакције.

- Вербално насиље према српском народу које користе политичари из Приштине, ланчано се преноси на свакодневни живот људи који живе на простору Косова и Метохије и генерише инциденте на терену - наводе из Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.