Био под дејством алкохола

У несрећи погинуо младић, тврдио да је жена возила: Брачни пар Матковић ћутао пред тужилаштвом

  • Извор: АТВ
  • 28.08.2024. 20:14

Са лисицама на рукама у требињско Тужилаштво доведен је Радоје Матковић. Детаљне анализе показале су да није говорио истину, те да је он, а не његова супруга управљао скупоцјеним мерцедесом који се у мјесту Јасен 15. јула ове године сударио са мотором на коме је био Душан Киса који је након неколико дана преминуо у Клиничком центру Црне Горе.

Осим Радоја Матковића у полицији и Тужилаштву данас је била и његова супруга Споменка Матковић.

Тврдио да је жена возила: Ухапшен Радоје Матковић!

Тврдио да је жена возила: Ухапшен Радоје Матковић!

Навођење на овјеравање неистинитог садржаја кривично је дјело које се на терет ставља Споменки. Радоје се сада сумњичи да је починио кривично дјело Угрожавање јавног саобраћаја за које се може изрећи казна затвора и до 10 година. Данас су Матковићи без личних докумената пуштени кући.

"Тужилаштво је донијело одлуку  да стави захтјев за изрицање мјера одузимање путних исправа као и мјера забране напуштања Републике Српске", каже Срђан Вукановић, портпарол Тужилаштва.

Радоје Матковић има и држављанство Канаде, данас је дошао у пратњи адвоката и бранио се ћутањем. Увиђај је показао да је те вечери био под дејством алкохола. Овакви потези Тужилаштва и полиције улијевају наду да ће истина изаћи на видјело поручују из породице настрадалог Кисе.

Матковић предат требињском Тужилаштву

Матковић предат требињском Тужилаштву

"Наредни кораци су да се иде по закону, нећемо препустити случају ићи ћемо до краја и то је то. Није борба лака, мог брата не може више ништа вратити", каже Јован Киса, брат страдалог младића.

Требињско Тужилаштво, изузете ДНК узорке слало је на вјештачење у Биолошки институт у Београду, у Требињу је био и вјештак из Словеније, ти налази се још чекају. Поступајући тужилац на овом случају је Жарко Милић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм