Bio pod dejstvom alkohola

U nesreći poginuo mladić, tvrdio da je žena vozila: Bračni par Matković ćutao pred tužilaštvom

  • Izvor: ATV
  • 28.08.2024. 20:14

Sa lisicama na rukama u trebinjsko Tužilaštvo doveden je Radoje Matković. Detaljne analize pokazale su da nije govorio istinu, te da je on, a ne njegova supruga upravljao skupocjenim mercedesom koji se u mjestu Jasen 15. jula ove godine sudario sa motorom na kome je bio Dušan Kisa koji je nakon nekoliko dana preminuo u Kliničkom centru Crne Gore.

Osim Radoja Matkovića u policiji i Tužilaštvu danas je bila i njegova supruga Spomenka Matković.

Tvrdio da je žena vozila: Uhapšen Radoje Matković!

Tvrdio da je žena vozila: Uhapšen Radoje Matković!

Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja krivično je djelo koje se na teret stavlja Spomenki. Radoje se sada sumnjiči da je počinio krivično djelo Ugrožavanje javnog saobraćaja za koje se može izreći kazna zatvora i do 10 godina. Danas su Matkovići bez ličnih dokumenata pušteni kući.

"Tužilaštvo je donijelo odluku  da stavi zahtjev za izricanje mjera oduzimanje putnih isprava kao i mjera zabrane napuštanja Republike Srpske", kaže Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva.

Radoje Matković ima i državljanstvo Kanade, danas je došao u pratnji advokata i branio se ćutanjem. Uviđaj je pokazao da je te večeri bio pod dejstvom alkohola. Ovakvi potezi Tužilaštva i policije ulijevaju nadu da će istina izaći na vidjelo poručuju iz porodice nastradalog Kise.

Matković predat trebinjskom Tužilaštvu

Matković predat trebinjskom Tužilaštvu

"Naredni koraci su da se ide po zakonu, nećemo prepustiti slučaju ići ćemo do kraja i to je to. Nije borba laka, mog brata ne može više ništa vratiti", kaže Jovan Kisa, brat stradalog mladića.

Trebinjsko Tužilaštvo, izuzete DNK uzorke slalo je na vještačenje u Biološki institut u Beogradu, u Trebinju je bio i vještak iz Slovenije, ti nalazi se još čekaju. Postupajući tužilac na ovom slučaju je Žarko Milić. 

Pratite nas i putem Vibera