Тражен због убиства

У Француској ухапшен Србин (38) који је годинама био на потерници!

  • Извор: Курир
  • 03.09.2024. 14:45

Србин (38) чији идентитет још увијек није познат, ухапшен је у Француској на основу захтјева српске полиције и то због сумње да је умијешан у два тешка кривична дјела - убиство и трговина дрогом. Како преносе француски медији, осумњиченог већ дуго траже правосудни органи Србије.

За мушкарцем српске националности власти у Србији трагају од 2018. године због убиства и умијешаности у трговину дрогом. А у петак ујутру 31. августа изведена је операција у Моугинс-у, у департману Алпес-Маритимес када је француска полиција по налогу српске полиције упала у једну вилу гдје је овај мушкарац и ухапшен, пише француски портал "Сви Срби у Паризу".

Како даље наводе, прошлог четвртка, српска полиција је контактирала своје француске колеге да их обавијести да су рођаци осумњиченог, укључујући његову супругу и дјецу, на путу ка југу Француске.

"Извршили смо присмотру на фотографијама које су дали Срби (српска полиција) и касно увече смо идентификовали човјека, који се налазио у једној вили у граду. Одмах је контактирана БРИ (истраживачко-интервентна бригада француске полиције)“, додају они.

Полицајци су у петак рано ујутру упали у вилу и ухапсили мушкарца, који је одмах предат Апелационом суду у мјесту Аиx-ен-Провенце и требало би да у року од 60 дана буде предат српским властима, пише Курир.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: