Tražen zbog ubistva

U Francuskoj uhapšen Srbin (38) koji je godinama bio na poternici!

  • Izvor: Kurir
  • 03.09.2024. 14:45

Srbin (38) čiji identitet još uvijek nije poznat, uhapšen je u Francuskoj na osnovu zahtjeva srpske policije i to zbog sumnje da je umiješan u dva teška krivična djela - ubistvo i trgovina drogom. Kako prenose francuski mediji, osumnjičenog već dugo traže pravosudni organi Srbije.

Za muškarcem srpske nacionalnosti vlasti u Srbiji tragaju od 2018. godine zbog ubistva i umiješanosti u trgovinu drogom. A u petak ujutru 31. avgusta izvedena je operacija u Mougins-u, u departmanu Alpes-Maritimes kada je francuska policija po nalogu srpske policije upala u jednu vilu gdje je ovaj muškarac i uhapšen, piše francuski portal "Svi Srbi u Parizu".

Kako dalje navode, prošlog četvrtka, srpska policija je kontaktirala svoje francuske kolege da ih obavijesti da su rođaci osumnjičenog, uključujući njegovu suprugu i djecu, na putu ka jugu Francuske.

"Izvršili smo prismotru na fotografijama koje su dali Srbi (srpska policija) i kasno uveče smo identifikovali čovjeka, koji se nalazio u jednoj vili u gradu. Odmah je kontaktirana BRI (istraživačko-interventna brigada francuske policije)“, dodaju oni.

Policajci su u petak rano ujutru upali u vilu i uhapsili muškarca, koji je odmah predat Apelacionom sudu u mjestu Aix-en-Provence i trebalo bi da u roku od 60 dana bude predat srpskim vlastima, piše Kurir.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: