Суд БиХ

Тужилаштво тражило продужење притвора Изету Бегановићу

Тужилаштво БиХ затражило је продужење притвора Изету Бегановић и Аднану Келецији из Бањалуке, те Садику Кеврићу из Брчког ухапшенима у акцији ”Алфа” због сумње да су починили кривично организовани криминал у вези са трговином дроге.

”Затражено је продужење притвора за још два мјесеца”, наводе у Тужилаштву БиХ.

Додају да је продужење мјере притвора тражено због опасности од бјекства осумњичених, као и бојазни да ће боравком на слободи ометати кривични поступак скривањем доказа или утицајем на свједоке.

Бегановић и остали ухапшени су средином августа у оквиру међународне акције у којој су учествовали истражни органи Аустрије и Чешке. Они су у ранијем периоду на својој територији заплијенили веће количине дроге, а ”пало” је и неколико држављана БиХ који се доводе у везу са Бегановићем и његовим сарадницима. Неки од њих су правоснажно осуђени и већ су чак одлежали казне због трговине дрогом. 

Иначе, Изет Бегановић је и прије рата важио за безбједносно интересатну особу. Годинама је живио у иностранству, највише у Чешкој, и бавио се разним бизнисима. Углавном је био укључен у посао са коцком и играма на срећу, а држао је и неколико касина.


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм: Трка за благом (16+)

    Филм: Трка за благом (16+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм