Sud BiH

Tužilaštvo tražilo produženje pritvora Izetu Beganoviću

Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora Izetu Beganović i Adnanu Keleciji iz Banjaluke, te Sadiku Kevriću iz Brčkog uhapšenima u akciji ”Alfa” zbog sumnje da su počinili krivično organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

”Zatraženo je produženje pritvora za još dva mjeseca”, navode u Tužilaštvu BiH.

Dodaju da je produženje mjere pritvora traženo zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak skrivanjem dokaza ili uticajem na svjedoke.

Beganović i ostali uhapšeni su sredinom avgusta u okviru međunarodne akcije u kojoj su učestvovali istražni organi Austrije i Češke. Oni su u ranijem periodu na svojoj teritoriji zaplijenili veće količine droge, a ”palo” je i nekoliko državljana BiH koji se dovode u vezu sa Beganovićem i njegovim saradnicima. Neki od njih su pravosnažno osuđeni i već su čak odležali kazne zbog trgovine drogom. 

Inače, Izet Beganović je i prije rata važio za bezbjednosno interesatnu osobu. Godinama je živio u inostranstvu, najviše u Češkoj, i bavio se raznim biznisima. Uglavnom je bio uključen u posao sa kockom i igrama na sreću, a držao je i nekoliko kasina.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: