Отац повријеђен

Туга оковала Србију: Ово су дјеца која су погинула на прузи код Лазаревца

  • Извор: Курир
  • 19.08.2024. 17:02

На пружном прелазу у мјесту Петка код Лазаревца погинуо је возач аудија Милан Л., као и двоје малољетне дјеце, брат и сестра стари 12 и 14 година, док је њихов отац Милан Д. (38) тешко повријеђен.

Милан Д. возио је породицу у Лазаревац, а како сазнаје Курир, отац је јако везан за своју дјецу и сви се плаше шта ће бити кад сазна истину.

- Надамо се да ће отац бити добро, јер је преживио и захвални смо Богу на томе, ово је велика трагедија. Ипак, плашимо се како ће то поднијети јер је он живио за своју дјецу - каже комшиница за Курир и додаје:

Дјеца страдала у таксију: Мјештани Лазаревца открили језиве детаље несреће

Дјеца страдала у таксију: Мјештани Лазаревца открили језиве детаље несреће

- Ми смо ту комшије, никада га без дјечице нисам видјела. Милан је разведен, а ово двоје дјеце је било с њим. Сви су јако дивни и васпитани. Срце ми се цијепа због њих.

Ова несрећа догодила се данас око 12.45 сати, а воз је саобраћао на линији Пријепоље - Београд. На пружном прелазу нису биле рампе, али из Инфраструктура жељезница Србије наводе да постоји сигнализација.

- На дијелу барске пруге између Лазаревца и Лајковца, данас у 12.40 сати, на путном прелазу обезбјеђеном свјетлосним саобраћајним знацима и саобраћајним знацима на путу, путнички воз је налетио на аутомобил, који је прелазио преко пруге. Три особе из аутомобила су погинуле, док је четврта особа задобила тешке тјелесне повреде. Погинуо је возач аудија, као и двије малољетне особе - наводи се у саопштењу.

Узнемирујуће: Страшна слика с мјеста трагедије, ауто скроз смрскан, погинули брат (12) и сестра (14)

Узнемирујуће: Страшна слика с мјеста трагедије, ауто скроз смрскан, погинули брат (12) и сестра (14)

- Сви уређаји на путном прелазу су били укључени и потпуно исправни, које је возач путничког возила није испоштовао. На лице мјеста одмах су изашли МУП и Хитна помоћ.

Према ријечима мјештана села Петка и очевидаца, сцене на лицу мјеста су језиве.

- Више од два сата смо овдје окупљени, гледамо и не можемо да повјерујемо, иако ово није први пут да се дешава. Само на ово истом мјесту до сад је дошло до чак седам трагедија, мој отац је страдао на исти начин прије 26 година, и и даље се дешавају несреће - каже за Курир један од мјештана и додаје:

- Воз је вукао аутомобил неколико метара, зауставио се тек горе ближе кући. Од аутомобила није остало апсолутно ништа, када смо видјели, одмах смо знали да има мртвих.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.