Otac povrijeđen

Tuga okovala Srbiju: Ovo su djeca koja su poginula na pruzi kod Lazarevca

  • Izvor: Kurir
  • 19.08.2024. 17:02

Na pružnom prelazu u mjestu Petka kod Lazarevca poginuo je vozač audija Milan L., kao i dvoje maloljetne djece, brat i sestra stari 12 i 14 godina, dok je njihov otac Milan D. (38) teško povrijeđen.

Milan D. vozio je porodicu u Lazarevac, a kako saznaje Kurir, otac je jako vezan za svoju djecu i svi se plaše šta će biti kad sazna istinu.

- Nadamo se da će otac biti dobro, jer je preživio i zahvalni smo Bogu na tome, ovo je velika tragedija. Ipak, plašimo se kako će to podnijeti jer je on živio za svoju djecu - kaže komšinica za Kurir i dodaje:

Djeca stradala u taksiju: Mještani Lazarevca otkrili jezive detalje nesreće

Djeca stradala u taksiju: Mještani Lazarevca otkrili jezive detalje nesreće

- Mi smo tu komšije, nikada ga bez dječice nisam vidjela. Milan je razveden, a ovo dvoje djece je bilo s njim. Svi su jako divni i vaspitani. Srce mi se cijepa zbog njih.

Ova nesreća dogodila se danas oko 12.45 sati, a voz je saobraćao na liniji Prijepolje - Beograd. Na pružnom prelazu nisu bile rampe, ali iz Infrastruktura željeznica Srbije navode da postoji signalizacija.

- Na dijelu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, danas u 12.40 sati, na putnom prelazu obezbjeđenom svjetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, putnički voz je naletio na automobil, koji je prelazio preko pruge. Tri osobe iz automobila su poginule, dok je četvrta osoba zadobila teške tjelesne povrede. Poginuo je vozač audija, kao i dvije maloljetne osobe - navodi se u saopštenju.

Uznemirujuće: Strašna slika s mjesta tragedije, auto skroz smrskan, poginuli brat (12) i sestra (14)

Uznemirujuće: Strašna slika s mjesta tragedije, auto skroz smrskan, poginuli brat (12) i sestra (14)

- Svi uređaji na putnom prelazu su bili uključeni i potpuno ispravni, koje je vozač putničkog vozila nije ispoštovao. Na lice mjesta odmah su izašli MUP i Hitna pomoć.

Prema riječima mještana sela Petka i očevidaca, scene na licu mjesta su jezive.

- Više od dva sata smo ovdje okupljeni, gledamo i ne možemo da povjerujemo, iako ovo nije prvi put da se dešava. Samo na ovo istom mjestu do sad je došlo do čak sedam tragedija, moj otac je stradao na isti način prije 26 godina, i i dalje se dešavaju nesreće - kaže za Kurir jedan od mještana i dodaje:

- Voz je vukao automobil nekoliko metara, zaustavio se tek gore bliže kući. Od automobila nije ostalo apsolutno ništa, kada smo vidjeli, odmah smo znali da ima mrtvih.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.