ПУ Градишка

Троје ухапшених у Градишци: Пијани правили хаос

  • Извор: АТВ
  • 15.04.2024. 10:13

Три особе ухапшене су у Градишци због вријеђања полицијских службеника који нису били на дужности и због спречавања службених лица у вршењу дужности.

Како је наведено у саопштењу Полицијске управе Градишка, Х.П. из овог града је ухапшен због постојања основа сумње да је починио кривично дјело "Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“, док су Е.Ч. и Ф.Н. из Градишке, ухапшени због почињеног прекршаја по члану 24. Закона о јавном реду и миру РС (ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција).

"Наиме, Полицијској станици Градишка, 13.04.2024. године око 03,05 часова пријављено је нарушавање јавног реда и мира испред угоститељског објекта у Градишци, од стране више лица на начин да вријеђају полицијске службенике који нису на дужности. Полицијски службеници су доласком на лице мјеста, тачније на паркинг простор у непосредној близини бензинске пумпе у Градишци,  потврдили наводе пријаве те је приликом  успостављања јавног реда и мира, лице иницијала Х.П. из Градишке, одбило да поступи по изданом наређењу полицијских службеника да престане са нарушавањем јавног реда и мира, на шта се исти оглушио, те физички напао полицијског службеника, након чега је лишен слободе. Лице Х.П. је алкотестирано којом приликом је утврђено присуство алкохола у организму", наводи се у саопштењу полиције.


Привремено затворен један гранични прелаз између БиХ и Хрватске

Привремено затворен један гранични прелаз између БиХ и Хрватске

Е.Ч. и Ф.Н. су приликом хапшења Х.П. ометала полицијске службенике у вршењу службене радње, на начин да су спречавали хапшење Х.П, те су истима такође стављене лисице на руке.

"Лица Е.Ч. и Ф.Н. су алкотестирани којом приликом је утврђено присуство алкохола у организму. О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се против лица Х.П. након комплетирања и документовања предмета достави извјештај за почињено кривично дјело 'Спречавање службеног лица у вршењу службене радње'", стоји у саопштењу.

Такође, о свему напријед наведеном обавијештен је и дежурни судија Основног суда у Градишци, који је наложио да се против Е.Ч. и Ф.Н. достави Захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног ометања државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм