Пресуда

Троје Кинеза осуђено за отмицу и пријетње сународнику у Брчком

Основни суд у Брчком осудио је тројицу кинеских држављана на двије године и два мјесеца затвора због отмице сународника З.Ј. од кога су уз пријетње покушали да наплате дуг од 125.000 евра, саопштило је Тужилаштво Брчко дистрикта.

Осуђени су Sun Baowei (54) на годину дана затвора, Sun Xudong (43) на осам мјесеци и новчану казну од 800 КМ и жена Wang Shurui (47) на шест мјесеци затвора.

”Тужилаштво је доказало кривицу троје кинеских држављана са привременим боравком у Брчком због отмице сународника из маја 2022. године. Троје оптужених неправоснажно су осућени на затворске казне јер су испред ”NEA Boutique" хотела с циљем изнуде новца отели сународника З. Ј.”, саопштило је Тужилаштво Брчко дистрикта.

Према оптужници Baowei i Hudong су 5. маја ујутро са два тјелохранитеља сачекали излазак оштећеног из хотела, а затим су га уз пријетње увели у аутомобил и одвезли у оближњи стан трећеоптужене Shurui.

"Ту су га противправно држали до вечерњих часова и пријетећи му пиштољима условљавали да првооптуженом на име дуга из ранијих пословних односа врати износ од 125 000 ерва. Hudong је при томе показивао пиштољ и палицу пријетивши нападом на живот и тијело оштећеног, док је Baowei упућивао озбиљну пријетњу да ће му поломити ноге и руке”, наводи се у оптужници.

Додаје се да су му тјелохранитељи истовремено говорили да неће изаћи из стана док се не ријеши проблем с новцем, указујући му чак да знају гдје му је породица, док је Shurui указивала да су пријетње озбиљне и како неће дуго имати стрпљења.

”Користећи телефон који му је остављен за контакте ради слања новца, З. Ј. је успио послати позив у помоћ пријатељу, који је увече тог дана догађај пријавио брчанској полицији. Отмичари су убрзо ухапшени, а на мјесту извршења кривичног дјела пронађена су два пиштоља које је Hudong нелегално посједовао”, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.