Хрватска

Три морнара погинула, четврти тешко повријеђен

  • Извор: 24сата.хр
  • 11.08.2024. 19:56

У стравичној несрећи у Малом Лошињу погинула су тројица морнара Јадролиније, док је четврти тешко повријеђен, потврђено је из хрватског Министарства мора, саобраћаја и инфраструктуре.

Приликом рада на Јадролинијином трајекту Ластово у Малом Лошињу, данас у послијеподневним сатима дошло је до несреће у којој су смртно страдала три члана посаде Јадролиније док је четврти теже повријеђен – навели су из Министарства, преноси Телеграм.хр.

Из Министарства изражавају жаљење због ове страшне несреће и саучешће породицама смртно страдалих те наду у опоравак повријеђеног члана посаде.

Од сутра на снази црвени метеоаларм!

Од сутра на снази црвени метеоаларм!

- Станујемо у кући прекопута, чули смо јаки ударац, јако је затресло. Аутомобили нису ни почели излазити, а рампа је пала на човјека. Полиција је дошла за пет минута, све су окружили - каже очевидац несреће за 24сата.хр.

Међу првима који су стигли помоћи унесрећеном су ватрогасци из Јавно ватрогасне јединице Града Мали Лошињ. 

Србија престигла Хрвате: овако изгледа коначна табела на Олимпијским играма

Србија престигла Хрвате: овако изгледа коначна табела на Олимпијским играма

Дојаву о несрећи нису добили позивом, већ је број Јадролиније који је везан на трајектном пристаништу удаљен тек 200 метара од њихове јединице.

- Чули смо велики прасак и запомагање. Одмах смо изашли у помоћ те у мору уочили човјека како запомаже. Хитно смо га извукли на копно. Убрзо је дошла хитна која је даље преузела збрињавање - рекли су ватрогасци за 24sata.

Тешка несрећа код Билеће, погинуо возач голфа

Тешка несрећа код Билеће, погинуо возач голфа

Прве информације говоре да се ради о повредама кука и рамена. Тијела преминулих тада су се налазила на копну, потврдили су ватрогасци.

Несрећа се догодила око 15.10 сати, а то је потврдила и ПУ приморско-горанска. Ријеч је о трајекту који је требао у 16 сати испловити према Задру. Јадролинија је линију одмах отказала.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: