Hrvatska

Tri mornara poginula, četvrti teško povrijeđen

  • Izvor: 24sata.hr
  • 11.08.2024. 19:56

U stravičnoj nesreći u Malom Lošinju poginula su trojica mornara Jadrolinije, dok je četvrti teško povrijeđen, potvrđeno je iz hrvatskog Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture.

Prilikom rada na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, danas u poslijepodnevnim satima došlo je do nesreće u kojoj su smrtno stradala tri člana posade Jadrolinije dok je četvrti teže povrijeđen – naveli su iz Ministarstva, prenosi Telegram.hr.

Iz Ministarstva izražavaju žaljenje zbog ove strašne nesreće i saučešće porodicama smrtno stradalih te nadu u oporavak povrijeđenog člana posade.

Od sutra na snazi crveni meteoalarm!

Od sutra na snazi crveni meteoalarm!

- Stanujemo u kući prekoputa, čuli smo jaki udarac, jako je zatreslo. Automobili nisu ni počeli izlaziti, a rampa je pala na čovjeka. Policija je došla za pet minuta, sve su okružili - kaže očevidac nesreće za 24sata.hr.

Među prvima koji su stigli pomoći unesrećenom su vatrogasci iz Javno vatrogasne jedinice Grada Mali Lošinj. 

Srbija prestigla Hrvate: ovako izgleda konačna tabela na Olimpijskim igrama

Srbija prestigla Hrvate: ovako izgleda konačna tabela na Olimpijskim igrama

Dojavu o nesreći nisu dobili pozivom, već je broj Jadrolinije koji je vezan na trajektnom pristaništu udaljen tek 200 metara od njihove jedinice.

- Čuli smo veliki prasak i zapomaganje. Odmah smo izašli u pomoć te u moru uočili čovjeka kako zapomaže. Hitno smo ga izvukli na kopno. Ubrzo je došla hitna koja je dalje preuzela zbrinjavanje - rekli su vatrogasci za 24sata.

Teška nesreća kod Bileće, poginuo vozač golfa

Teška nesreća kod Bileće, poginuo vozač golfa

Prve informacije govore da se radi o povredama kuka i ramena. Tijela preminulih tada su se nalazila na kopnu, potvrdili su vatrogasci.

Nesreća se dogodila oko 15.10 sati, a to je potvrdila i PU primorsko-goranska. Riječ je o trajektu koji je trebao u 16 sati isploviti prema Zadru. Jadrolinija je liniju odmah otkazala.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: