Потврђена оптужница

Трапави лопов с оба украдена аута имао незгоду

  • Извор: Независне
  • 21.04.2024. 12:32

Основни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против Авде Гашија због више провала, крађа, тешких крађа и оштећења и одузимања туђе ствари, а оптужница против њега садржана је у чак 25 тачака.

Оптужени је проваљивао у куће и викендице из којих је крао све што му се нашло под руком: од хране, пића, од‌јеће, обуће, међутим чини се да му није ишло од руке јер је овај лопов у својим походима био поприлично неспретан и баксузан.

Тако је с оба аута која је украо имао незгоду, а неке од предмета које је украо изгубио је бјежећи.

Према оптужници Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, он је од 23. јула 2022. до 26. јула 2022. године у мјесту Амајлије у Бијељини опљачкао викендицу М.С. из Бијељине. Том приликом је у фрижидеру пронашао и узео алкохол и храну, а и из викендице П.Г. је украо пиће и храну.

Такође је опљачкао и викендицу В.П. из Амајлија, гд‌је је украо неколико комада лименки пива, а алкохол је крао и из викендице Ш.В. из Бијељине, гд‌је је циглом разбио и отворио прозор.

У истом викенд-насељу дошао је и до викендице Н.Р., али није успио провалити.

Овај лопов био је упоран па је 26. јуна око 2.28 у Бијељини прешао преко ограде у кругу предузећа, али је, по свему судећи, огладнио па је узео два јогурта, три килограма сира едамера, једну паризер саламу и отишао.

Седма тачка га терети да је од 19. до 22. октобра 2022. године у мјесту Попови прозор разбио циглом па након преметачине узео двије флаше ракије и чоколаду од 100 грама.

У том мјесту успут је опљачкао и викендицу Л.Б. из које је украо бежични звучник и даљински, причинивши власнику штету у износу од 600 КМ.

Терете га и да је 1. јануара 2023. године око 23 часа у Бијељини из дворишта куће Б.М. украо ауто мерцедес. Међутим, ствари су се искомпликовале јер је изазвао саобраћајну незгоду, ударивши у камен, а ауто зауставио у другој улици. Изашао је па га поново покушао упалити, али је видио полицију, од које је побјегао преко њиве, међутим сустигнут је и ухапшен.

Терете га и да је из предузећа у Бијељини украо два акумулатора које је натоварио на бицикл.

Међутим, ни ту није имао среће јер је пао са бицикла, након чега је оставио и бицикл и украдене акумулаторе и побјегао.

Једанаеста тачка оптужнице односи се на крађу женских патика и мушких кошуља и дуксева из пежоа, укупне вриједности 1.000 КМ. Али, овом неспретном лопову су током бјежања испале украдене патике, које је власник пронашао.

Такође је оптужен и да је 8. октобра 2022. у Бијељини из опела украо клавијатуру са кофером, али да је у току ноћи 23/24. децембра 2022. године у Бијељини дошао у "Агро тржни центар" и на трговинској радњи разбио стакло па украо електрични исправљач.

У току ноћи 14/15. јануара 2023. године у Бијељини ушао је у двориште куће па узео ФИАТ од К.Ж. и одвезао се у мјесто Црњелово. Међутим, у току вожње опет је изазвао саобраћајну незгоду, ударивши у саобраћајни знак, па је овај баксузни лопов ауто оставио на путу.

И у мјесту Дворови ушао је у кућу Ј.Д. те украо ствари вриједне 1.500 КМ.

Такође, у Међашима је обио кућу из које је узео једну кобасицу, једну саламу, двије флаше ракије и једну флашу шампањца.

У Великој Обарској из предузећа је украо ствари вриједне 10.000 КМ, а у Трњацима је из куће украо гасни пиштољ и флашу алкохола, која се овом неспретњаковићу разбила при одласку.

Исту ноћ је у Дворовима из стана украо новчаник у коме је било 50 КМ и лична карта С.С.

Такође је 28. априла 2023. године у мјесту Велика Обарска на ауту поло, власништво Ш.М., каменом разбио стакла, украо торбицу са новцем и мобилни телефон те га оштетио за 1.200.

Овог лопова је у Бијељини један и затекао у преметачини ствари по кући.

Такође је из куће Љ.З. из фрижидера узео више конзерви нарезака и паштета, пудинга и других намирница, неутврђену количину пића, а осим тога терете га и да је лани у Бијељини из предузећа украо ствари вриједне 3.300 КМ.

Предзадња тачка га терети да је 5. новембра 2023. године пролазећи поред куће Р.Р., који се у том моменту у дворишту играо с унуцима, примијетио да му је испао телефон, па је ускочио у двориште и украо му самсунг Ц9.

Посљедња тачка га терети да је у мјесту Нови Дворови провалио у викендицу и украо ракију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм