Код Крагујевца

Трагедија: Мушкарац погинуо у пожару, покушао да угаси ватру па се запалио

  • 09.09.2024. 16:57

Старији мушкарац страдао је у шумском пожару у селу Кутлово код Крагујевца. Како је потврђено у Управи за ванредне ситуације, мушкарац стар 79 година страдао је прије него што су ватрогасци стигли на мјесто пожара и то, по свему судећи, док је покушавао да угаси ватру коју је претходно сам запалио, а која је захватила око 20 хектара шуме у том селу.

Поред ватрогасаца, на мјесто гдје је пронађен човјек без знакова живота, брзо је стигла и екипа Завода за ургентну медицину, али су љекари само могли да констатују смрт. Напорима ватрогасаца из Крагујевца, овај пожар је угашен, пише Мондо.

Шумски пожар у Руду гаси 200 људи

Шумски пожар у Руду гаси 200 људи

Осим пожара у Кутлову, од јутрос је избило још седам пожара на отвореном простору у околини Крагујевца, али и у другим општинама Шумадије. 

Потоп на улицама, одрони на путевима: Снажно невријеме у Требињу

Потоп на улицама, одрони на путевима: Снажно невријеме у Требињу

Највећи по обиму су пожари у Доњим Комарицама, гдје гори више од 100 хектара шуме, Аџиним ливадама гдје је ватра захватила 20 хектара, као и шумски пожари у Вишевцу код Раче и у Копљарима у општини Аранђеловац. Поред тога што су горели дрвеће и растиње, биле су угрожене и куће.

Улице у Тивту поплављене, у Котору саобраћај отежан

Улице у Тивту поплављене, у Котору саобраћај отежан

Иначе, припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде из Крагујевца за вријеме протеклог викенда били су ангажовани на чак 70 интервенција. Из Сектора за ванредне ситуације МУП-а још једном апелују да грађани, чим примјете ватру на отвореном простору одмах позову 193 и сачекају долазак ватрогасаца, а да никако не покушавају сами да угасе пожар.

Пратите нас и путем Вибера