Kod Kragujevca

Tragedija: Muškarac poginuo u požaru, pokušao da ugasi vatru pa se zapalio

  • 09.09.2024. 16:57

Stariji muškarac stradao je u šumskom požaru u selu Kutlovo kod Kragujevca. Kako je potvrđeno u Upravi za vanredne situacije, muškarac star 79 godina stradao je prije nego što su vatrogasci stigli na mjesto požara i to, po svemu sudeći, dok je pokušavao da ugasi vatru koju je prethodno sam zapalio, a koja je zahvatila oko 20 hektara šume u tom selu.

Pored vatrogasaca, na mjesto gdje je pronađen čovjek bez znakova života, brzo je stigla i ekipa Zavoda za urgentnu medicinu, ali su ljekari samo mogli da konstatuju smrt. Naporima vatrogasaca iz Kragujevca, ovaj požar je ugašen, piše Mondo.

Šumski požar u Rudu gasi 200 ljudi

Šumski požar u Rudu gasi 200 ljudi

Osim požara u Kutlovu, od jutros je izbilo još sedam požara na otvorenom prostoru u okolini Kragujevca, ali i u drugim opštinama Šumadije. 

Potop na ulicama, odroni na putevima: Snažno nevrijeme u Trebinju

Potop na ulicama, odroni na putevima: Snažno nevrijeme u Trebinju

Najveći po obimu su požari u Donjim Komaricama, gdje gori više od 100 hektara šume, Adžinim livadama gdje je vatra zahvatila 20 hektara, kao i šumski požari u Viševcu kod Rače i u Kopljarima u opštini Aranđelovac. Pored toga što su goreli drveće i rastinje, bile su ugrožene i kuće.

Ulice u Tivtu poplavljene, u Kotoru saobraćaj otežan

Ulice u Tivtu poplavljene, u Kotoru saobraćaj otežan

Inače, pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade iz Kragujevca za vrijeme proteklog vikenda bili su angažovani na čak 70 intervencija. Iz Sektora za vanredne situacije MUP-a još jednom apeluju da građani, čim primjete vatru na otvorenom prostoru odmah pozovu 193 i sačekaju dolazak vatrogasaca, a da nikako ne pokušavaju sami da ugase požar.

Pratite nas i putem Vibera