Имао и саучесника

Швајцарска протјерује серијског лопова из БиХ: Крао због дугова

  • Извор: Независне
  • 20.05.2024. 18:16

Након што је нижа судска инстанца пресудила да држављанин БиХ (45) мора да напусти земљу због низа кривичних дјела, он је одлучио да се обрати Вишем суду у Цириху и покуша да се избори за останак у земљи.

Како преносе швајцарски медији, ријеч је о серијском лопову, који већ годинама “оперише” на подручју Циришког језера. Заједно са својим саучесником, којем није наведена земља поријекла, крао је све што је стигао: од електричних бицикала, грађевинске опреме па до провала у стамбене зграде.

Опрез! Поново поломљен полубраник у Залужанима

Опрез! Поново поломљен полубраник у Залужанима

Његова прва крађа регистрована је јуна, 2021. године, а највише је крао од посјетилаца на Циришком језеру, али су и околна градилишта била његова честа мета.

Сву украдену робу би комбијем превозио у БиХ гдје је и препродавао.

Додик: Са становишта резолуције, БиХ немогуће мјесто за Српску

Додик: Са становишта резолуције, БиХ немогуће мјесто за Српску

Оно што је занимљиво јесте да је он признао да је починио сва кривична дјела која му се стављају на терет, али да је то урадио због дугова.

На који начин ће представити своју одбрану пред Вишим судом још није познато, али швајцарски медији преносе да дугови свакако неће бити олакшавајућа околност.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.