Брчко

Шумарски инспектор узео 500 КМ мита, иде на робију

  • Извор: АТВ
  • 28.02.2024. 17:19

Инспектор за шумарство Душко Ђурић (60) осуђен је у Апелационом суду Брчко дистрикта на шест мјесеци затвора за примање мита од 500 КМ.

Суд је истовремено одбио приједлог Тужилаштва Брчко дистрикта да се Ђурићу изрекне мјера забране вршења дужности у инспекцијским органима у вези са пословима шумарске инспекције.

Он је раније био ослобођен оптужби, а ова пресуда му је изречена након жалбе оптужбе.

“Тужилаштво је најавило жалбу и на ову осуђујућу пресуду, јер сматра да по правилној примјени закона оптужени није могао бити дјелимично ослобођен. Изостанком адекватних санкција се не може испунити сврха специјалне и генералне превенције”, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.


Незапамћена трагедија у Градишци: Отац камионом усмртио петогодишњег сина

Незапамћена трагедија у Градишци: Отац камионом усмртио петогодишњег сина

Ђурић оптужен је да је захтијевао и примао новац да не би предузимао службене радње из своје надлежности, преноси "Српскаинфо".

Оптужницом из 2020. године њему је стављено на терет да је годину раније, у два наврата, захтијевао и примио новац да не обуставља сјечу и транспорт дрвних сортимената и не предузима друге мјере на које је овлаштен као надлежни инспектор у дистрикту Брчко.

Њега се терети да је од особа које су без неопходних дозвола и процедура вршила сјечу дрва захтијевао и узео 700 евра, што је учинио и неколико мјесеци касније узевши износ од 500КМ.

Ђурић је откривен и лишен слободе 18. октобра 2020. године, у оквиру акције кодног назива “Дрвосјеча” у тренутку док је узимао.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: