Нова Градишка

Сукобили се, вријеђали полицајце, па им покушали побјећи

  • Извор: Агенције
  • 28.09.2023. 22:57

Новоградишки полицајци имали су пуне руке посла с два мушкарца која су викала на сав глас, вријеђала их и на крају им покушала и побјећи.

Полицајци су у нед‌јељу око 18:20 сати уочили 38-годишњака који је у градском парку насрнуо на 27-годишњака, бацивши га у фонтану. Потом је 38-годишњак нарушавао јавни ред и мир галамом вријеђајући и омаловажавајући полицајце. Игнорисао је позиве да престане, дапаче, полицајцима је упутио пријетње смрћу, те се дао у бијег. На крају су га полицајци морали савладати и ставити му лисице.

Иако се у првом трену чинило да је 27-годишњак жртва, и он је након изласка из фонтане почео галамити те вријеђати и омаловажавати полицајце. Потом је покушао побјећи трком, али полицајац га је сустигао. Послије су му одузета два хладна оружја.

Два мушкарца су приведена у полицијску станицу, гд‌је су их прегледали радници Хитне медицинске помоћи и констатовали да нису повријеђени. Алкотестом је у организму 27-годишњака очитана концентрација алкохола од 2.49 промила, а 38-годишњак је одбио алкотестирање.

У понед‌јељак су 27-годишњака уз оптужне приједлоге због прекршаја из Закона о прекршајима против јавног реда и мира, Закона о набавци и посједовању оружја грађана те Закона о пребивалишту (није пријављен на адреси) предали у Општински суд у Славонском Броду у Сталну службу у Новој Градци, гд‌је је спроведен прекршајни поступак. 

"​Надаље, полицијски службеници против 38-годишњака подносе оптужни приједлог због прекршаја из Закона о прекршајима против јавног реда и мира, те су га уз казнену пријаву због сумње на почињење казнених д‌јела пријетње предали притворском надзорнику Полицијске управе бродско-посавске. Потом је 38-годишњак у уторак предан судији истраге Жупанијског суда у Славонском Броду, који му је рјешењем одредио истражни затвор од мјесец дана. Полицајци су га истога дана око 14.15 сати предали у Затвор у Пожеги" сазнаје "Глас Славоније" из Полицијске управе бродско-посавске.

Како неслужбено сазнају медији, 38-годишњак је познат полицији од раније, али медији немају информацију на који се начин прије сукобио са законом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.