Оптужен за стравичну несрећу

Суђење Армину Берберовићу који је усмртио двије докторице: Шта је показао токсиколошки налаз

  • Извор: Аваз
  • 24.05.2024. 17:42

Саслушањем свједока и вјештакиње данас је настављено суђење Армину Берберовићу, оптуженом за стравичну несрећу у којој је 26. маја прошле године на Мариндвору аутомобилом усмртио докторице Азру Спахић и Алму Суљић.

Саслушана вјештакиња

Вјештак Селма Селимовић-Илић радила је у Лабораторију за токсикологију Завода за медицину рада Кантона Сарајево токсиколошки налаз крви и урина узетих од Армина Берберовића.

Код оптуженог су у крви пронађена 0,4 промила алкохола, а у урину 0,72 промила. Вјештак је објаснила да је у урину увијек виша концентрација алкохола.

У крви оптуженог нису пронађени трагови дроге и лијекова, али је зато у урину утврђено присуство амфетамина, парацетамола, те двије врсте лијекова који се могу добити само на рецепт. За један од лијекова, оксазепам, вјештакиња је појаснила да га прописује неуропсихијатар за лијечење анксиозности.

Вјештакик је појаснила да амфетамин остаје дуже у урину него у крви.

Уочи годишњице стравичне несреће, тужилац Ива Курилић је улагањем материјалних доказа завршила с извођењем доказа Тужилаштва. Између осталог, уложени су и прекршајни налози које је полиција издавала оптуженом због управљања возилом без возачке дозволе.

Приједлог одбране

Бранилац оптуженог адвокат Русмир Каркин доставио је приједлоге одбране, међу којима је више вјештачења, као и саобраћајно вјештачење. Одбрана је најавила и свједочење Армина Берберовића.

Тужилац се успротивила провођењу вјештачења те једино није имала ништа против Берберовићевог свједочења.

Судија Јасенко Ружић затражио је од Каркина да прецизира приједлог, о којем ће се Вијеће изјаснити на наредном претресу заказаном за 3. јуни ове године.

Оштећени портали на пекари

Јасмир Громила, директор фирме у чијем је власништву пекара "Боњоур", у коју се Берберовић аутомобилом забио након удара у пјешака, на претресу је рекао да су у несрећи оштећена два бочна портала на пекари те да су брзо замијењена. Он је навео да су одустали од свих имовинскоправних захтјева, те да не поставља одштетни захтјев, пише Аваз.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: