Због тероризма

Стан у Новом Пазару припада вехабији Рамовићу: Провео 13 година на робији, сада је у бјекству

  • Извор: Информер
  • 30.06.2024. 17:54

Стан у Новом Пазару у којем је нађено оружје и заставе Исламске државе припада Сенаду Рамовићу Бецану (51), текфировцу који је 13,5 година провео на робији због тероризма.

Ово је данас за Информер изјавио министар полиције Србије Ивица Дачић, који је открио да је Рамовић најприје пријетио полицајцима сјекиром ако дођу код њега, а онда их није сачекао него је сјад у бекству.

"Нисмо разговарали са њим јер није био код куће. Претпоставио је да можемо да дођемо", казао је Дачић.

Сенад Рамовић из Новог Пазара, који је због тероризма био осуђен на 13,5 година затвора, одслужио је казну и сад је на слободи. Највећи дио робије провео је у строгој изолацији, у посебном дијелу Забеле.

У стану екстремисте пронађене сабље и заставе Исламске државе!

У стану екстремисте пронађене сабље и заставе Исламске државе!

Рамовић је ухапшен 2007. након жестоког оружаног обрачуна са полицајцима у селу Трнава код Новог Пазара. Тада је ухапшено још 14 Рамовићевих сарадника. Теретили су се за планирање убиства тадашњег муфтије Муамера Зукорлића, као и за припрему терористичких напада у Београду и Новом Пазару.

Ни након 13 година проведених у затвору није крио аспирације за ликвидацијом академика Муамера Зукорлића. Он је у интервју за телевизију Хепи казао да има толико података о кретању Муфтије, да би га лако могао убити и каменом.

“Ја да сам хтео Муфтију да убијем, ја бих га каменом убио. Мени не треба пушка за њега. Знам тачно локације, гдје се креће, кад се креће, тачно одређено кад иде на ручак недељом у Орље, у његово село, сачекати га, каменом га убити и стутат га у провалију”, рекао је Рамовић.

Отац екстремисте из Младеновца: Нека га вехабије сахране

Отац екстремисте из Младеновца: Нека га вехабије сахране

Подсјећамо да је Рамовићу осим за кривична дјела тероризма и недозвољеног држања оружја био оптужен да је намјеравао да убије тада главног муфтију Исламске заједнице у Србији Муамера Зукорлића. Планирано је да Рамовић, Хот и Хоџић гађају џип у коме је био муфтија Зукорлић, наведено је приликом суђења у Специјалном суду. Сенад Рамовић Бецан је пресудом Специјалног суда у Београду 2009. године осуђен на 13 година затвора.

Пратите нас и путем Вибера