Јагодина

Шта крије тинејџер ухапшен због убиства голог Зорана Станковића?

  • Извор: Курир
  • 25.01.2024. 07:52

Тинејџер (18) из Параћина који је у новембру прошле године ухапшен због сумње да је прво металном шипком претукао Зорана Станковића (70), а затим му пререзао гркљан у његовом стану у Јагодини, наводно је након злочина из телефона обрисао цијелу преписку и комуникацију са убијеним, сазнаје Курир.

Па да подсјетимо, злочин се догодио 15. новембра 2023. године око 15.30 сати у Војвођанској улици у Јагодини, наводно, након што је жртва намамила тинејџера који је у том тренутку био малољетан да дође код њега у стан. Између њих је прво избила свађа, а тинејџер га је потом крвнички ударао металном шипком по цијелом тијелу, да би му касније пресудио ножем којим му је пререзао врат. У локви крви полиција је пронашла Станковића нагог.

Судија ударио по Северини: Није немоћна женица, злоупотребљава своју позицију

Судија ударио по Северини: Није немоћна женица, злоупотребљава своју позицију

- Истрага је утврдила да је осумњичени тинејџер након злочина са свог телефона избрисао цијелу преписку са жртвом, као и листинг позива. Потом је узео телефон Зорана Станковића и урадио исто то - избрисао комуникацију - наводи Куроров извор и додаје:

- Осумњичени је тада позвао пријатеља и испричао му да је убио Станковића и да позове полицију. Његов пријатељ је то и урадио, а јагодниска полиција брзо је дошла на мјесто злочина.

Како даље наводи саговорник Курира, тинејџер је изашао из стана и испред зграде мирно сачекао полицију и предао се.

Софија Вергара признала: Велике груди су ми отвориле врата

Софија Вергара признала: Велике груди су ми отвориле врата

- Тинејџер се на првом саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Јагодини тада бранио ћутањем, али је касније у истрази одлучио да проговори и испричао је детаљно како је упознао жртву, као и који је био повод за злочин - наводи наш извор и додаје:

- Осумњичени се налази у посебном одјељењу затвора гдје бораве малољетници. Након вјештачења телефона, надлежно тужилаштво наложило је и то да се вјештачи његова емоционална зрелост која ће утврдити у ком узрасту је био осумњичени у тренутку извршења злочина што ће бити један од кључних доказа, на основу тога ће му се судити, а касније и изрећи мера за кривично дјело убиство које му се ставља на терет.

Убила се дјевојчица: Дан раније молила родитеље да је испишу из школе

Убила се дјевојчица: Дан раније молила родитеље да је испишу из школе

Наводно, осумњичени тинејџер и жртва су били у некој врсти везе. Зоран Станковић је, подсјетимо, само три дана прије убиства на свом Фејсбуку објавиљаивао разне статусе, а прије тога је качио и огласе у којима је на продају нудио свој аутомобил, лапотоп, али и стан у ком је убијен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм