Филмски упад полиције

Србин са још четворицом из мора извукао више од пола тоне кокаина умјесто рибе!

  • Извор: Курир
  • 08.09.2024. 16:13

Држављанин Србије ухапшен је прекјуче заједно са четворицом Италијана, док су на отвореном мору обале Сиракузе укрцавали 540 килограма кокаина! Брод је пресретнут од стране поморских јединица Гвардије ди финанце, а сада је објављен и снимак филмског упада на брод и спектакуларно хапшење петорице осумњичених.

"Поморске јединице уочиле су чудно кретање рибарског чамца, очигледно је најприје то оно што их је одало, с обзиром на то да чланови ове инспекције добро познају 'уобичајене' маневре пловила“, наводи извор.

Како даље наводи извор, уз помоћ термовизијских камера, било је јасно да су током пловидбе, на рибарски брод извучени само неки плутајући пакети у води, а не риба, пише Курир.

Припадници поморске јединице, подсјетимо, пресрели су брод и извршили одмах све провјере, када је том приликом пронађено 18 пакета, а сваки је био тежак око 30 кг. Првобитне сумње да је у питању дрога, биле су тачне - товар кокаина испуштен је у море са теретног брода, а потом извучен другим, рибарским бродом, како би пакете затим транспортовали на копно.


Како се може видјети на снимку, специјалне јединице сатима су пратиле кретање сумњивог рибарског брода, док се виде петорица мушкараца како из мора ваде пакете кокаина један по један, бачених претходно у воду са теретног брода који пролази том рутом.

Праћене из авиона ове јединице и то са висине изнад мора и рибарског брода, поморска јединица радила је очигледно на задатку, који је постао озбиљнији од безазлене морске контроле. Уз помоћ термовизијских камера, уочено је сумњиво кретање брода, али и момената када није ухваћена ни једна једина риба, већ пакети солидне тежине.

Приликом спектакуларног упада на сумњиви брод, пронађени су пакети дроге, да би се убрзо испоставило да се ради о бијелом праху пажљиво упакованом како би се спријечило продирање воде и сачувао садржај. Брзим тестом установљено је да је ријеч о кокаину велике количине, чиме би се остварили енормни приходи од више од 100 милиона евра.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 18:20 Манастири

    Манастири

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Хотел Београд (12+)

    Хотел Београд (12+)

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)