Filmski upad policije

Srbin sa još četvoricom iz mora izvukao više od pola tone kokaina umjesto ribe!

  • Izvor: Kurir
  • 08.09.2024. 16:13

Državljanin Srbije uhapšen je prekjuče zajedno sa četvoricom Italijana, dok su na otvorenom moru obale Sirakuze ukrcavali 540 kilograma kokaina! Brod je presretnut od strane pomorskih jedinica Gvardije di finance, a sada je objavljen i snimak filmskog upada na brod i spektakularno hapšenje petorice osumnjičenih.

"Pomorske jedinice uočile su čudno kretanje ribarskog čamca, očigledno je najprije to ono što ih je odalo, s obzirom na to da članovi ove inspekcije dobro poznaju 'uobičajene' manevre plovila“, navodi izvor.

Kako dalje navodi izvor, uz pomoć termovizijskih kamera, bilo je jasno da su tokom plovidbe, na ribarski brod izvučeni samo neki plutajući paketi u vodi, a ne riba, piše Kurir.

Pripadnici pomorske jedinice, podsjetimo, presreli su brod i izvršili odmah sve provjere, kada je tom prilikom pronađeno 18 paketa, a svaki je bio težak oko 30 kg. Prvobitne sumnje da je u pitanju droga, bile su tačne - tovar kokaina ispušten je u more sa teretnog broda, a potom izvučen drugim, ribarskim brodom, kako bi pakete zatim transportovali na kopno.


Kako se može vidjeti na snimku, specijalne jedinice satima su pratile kretanje sumnjivog ribarskog broda, dok se vide petorica muškaraca kako iz mora vade pakete kokaina jedan po jedan, bačenih prethodno u vodu sa teretnog broda koji prolazi tom rutom.

Praćene iz aviona ove jedinice i to sa visine iznad mora i ribarskog broda, pomorska jedinica radila je očigledno na zadatku, koji je postao ozbiljniji od bezazlene morske kontrole. Uz pomoć termovizijskih kamera, uočeno je sumnjivo kretanje broda, ali i momenata kada nije uhvaćena ni jedna jedina riba, već paketi solidne težine.

Prilikom spektakularnog upada na sumnjivi brod, pronađeni su paketi droge, da bi se ubrzo ispostavilo da se radi o bijelom prahu pažljivo upakovanom kako bi se spriječilo prodiranje vode i sačuvao sadržaj. Brzim testom ustanovljeno je da je riječ o kokainu velike količine, čime bi se ostvarili enormni prihodi od više od 100 miliona evra.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: