Медији јављају

Србин приведен у Гораждевцу

  • Извор: Агенције
  • 19.08.2024. 09:59

У Гораждевцу је јуче приведен Лука Златичанин из овог села. Из полиције тврде да је привођење због нарушавања јавног реда и мира, док породица сумња у то, преноси Радио Гораждевац.

Да је Златичанин приведен за Радио Гораждевац је потврдила супруга ухапшеног Надица Златичанин.

“Ја сам била у станицу полиције, чека се одлука судије да ли ће бити кажњен новчано или затвором. Ако буде кажњен затвором пребациће га одмах у Пећ. Истјерали су ме из станице полиције и били су јако нељубазни”, казала је она.

Да је до привођења дошло потврдио је и портпарол Полиције Косова за регион Пећи, Фадил Гаши у краткој поруци. 

“Због нарушавања јавног реда и мира у полицијску станицу је приведена један особа због испитивања”, рекао је Гаши у изјави за Радио Гораждевац.

Из Основног јавног тужилаштва у Пећи негирају да постоји било какав процес. Портпарол Тужилаштва је касно вечерас потврдио за Радио Гораждевац.

Прије пет дана Лука Златичанин се са групом младих из Гораждевца налазио у кафићу и том приликом су пјевали пјесме Баје Малог Книнџе, након чега је у локал дошла полиција. Према информацијама Радио Гораждевца наредног дана полиција је новчано казнила власника локала.

“Не бих рекла да је једини разлог његовог привођења пјесма и ремећење јавног реда и мира јер је од тада прошло пет дана”, казала је Надица Златичанин.

Према њеним ријечима по њега је дошла патрола полиције из Пећи рекавши да мора да да изјаву и да ће се кући вратити за два до три сата.

Златичанин је приведен око 17 часова и према посљедњим информацијама Златичанин је одведен у полицијску станицу у Пећи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Ред Рок (12+) (Р)

    Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:45 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица