Nije životno ugrožen

Spahić helikopterom prebačen u Sarajevo

  • 30.08.2019. 15:56

Emir Spahić (39) bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je povrijeđen kao suvozač u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u okolini Gacka, upućen je iz Bolnice Trebinje, gdje je bio zbrinut, u Klinički centar Sarajevo.

Helikopter je fudbalera za Klinički centar Sarajevo povezao oko 14,30 časova sa stadiona FK “Leotar”, u neposrednoj blizini Bolnice Trebinje, u koju je bio dovezen nakon nesreće i gdje su nakon svih potrebnih pretraga ljekari potvrdili da je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja.

U trebinjskoj Bolnici je potvrđeno da je fubaler nakon saobraćajne nesreće dovezen u ovu ustanovu u noći između četvrtka i petka i bio zbrinut na Odjeljenju intenzivne njege Bolnice Trebinje.

“Pacijent je zadobio povredu glave, grudnog koša i karlice, trenutno je svjestan, komunikativan i hemodinamski stabilan”, kazala je specijalista anesteziolog, dr Branka Pudar Odjeljenja intenzivne njege Bolnice Trebinje.

Spahića su pregledali anesteziolog, neurolog, internisata, hirurg, a urađene su mu i potrebne laboratorijske analize i CT glave, grudnog koša, abdomena i male karlice, pa je, na osnovu svih utvrđenih dijagnoza, kako kaže dr Pudar, upućen helikopterom na dalje liječenje u KC Sarajevo.

Spahić je oko 20 minuta iza ponoći, prema policijskom saopštenju, sletio sa makadamskog puta kao suvozač, u vozilu marke Džip Wrangler kojim je upravljalo lice M.H., u selu Stolac, mjesna zajednica Kula, u takozvanom Kulskom polju.

Policija je saopštila da je samo suvozač zadobio tjelesne povrede, a postupajući tužilac je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u cilju dokumentovanja krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti protiv M.H.

Spahić je nakon nesreće prevezen u Dom zdravlja Gacko gdje mu je pružena hitna medicinska pomoć, a odatle je upućen za Bolnicu Trebinje.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм