Врховни суд

Службеници РУГИПП ослобођени оптужбе за злоупотребе ”тешке” око седам милиона КМ

Врховни суд Републике Српске правоснажно је ослободио оптужбе четворо службеника Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове (РУГИПП) да су малверзацијама и злоупотребама оштетили Град Бањалука за око седам милиона марака.

Ослобађајућа пресуда изречена је помоћнику директора РУГИПП-а Александру Деурићу, начелнику Одјељења за надзор Драгану Груловићу, те службеницама за правне послове Дорис Кременовић и Жељки Милинковић.

”Жалба тужилаштва је одбијена као неоснована и судско вијеће је потврдило ослобађајућу пресуду Окружног суда у Бањалуци”, наводе у Врховном суду Републике Српске.

Суђење у овом предмету је почело у марту 2018. године. Првостепеном пресудом сви су ослобођени кривице, али је ту пресуду укинуо Врховни суд Републике Српске у септембру 2022. године. У поновљеном поступку оптуженима је поново изречена ослобађајућа пресуда која је сада и потврђена.

Оптужницом Деурићу, Груловићу и Кременовићевој на терет је стављено да су незаконио омогућили да фирма "Наш Дом" стекне право својине над зградом и помоћим објектом у Грчкој улици чиме су им пробавили 2,18 милиона КМ. Груловића и Кременовићеву оптужница је теретила и да су незаконито омогућили да фирма "Грађа" стекне право власништва на парцелом од 33.000 квадрата чиме је Бањалука оштећена за 5,25 милиона КМ. Груловић и Милинковићева оптужени су да су договарали обуставу истраге у предмету "Варница Марија" коју је водило Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Аграр (Р)

  • 12:55 Контекст (Р)

    ''''Контекст (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.