Konkurs

Slobodan Radinković biće novi direktor SIPA

Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj, predložen je za novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić rekao je za ATV da je Savjetu ministara dostavio svoj prijedlog sa imenom Slobodana Radinkovića.

”Predložio sam da se Slobodan Radinković imenuje za direktora SIPA na mandat od četiri godine. Očekujem da će njegovo imenovanje biti na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara BiH koja je zakazana za ponedjeljak 16. septembra”, rekao je Nešić.

Na rang listi koju je, nakon intervjua sa sedam kandidata, sačinio Nezavisni odbor Radinković je bio trećeplasiran sa 66,42 boda. Najviše bodova imao je aktuelni direktora SIPA Darko Ćulum 68,75, dok se na drugom mjestu nalazio aktuelni načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA Ljubiša Pandurević sa 67,85 bodova.

”Radinković se nalazio na listi uspješnih kandidata, a zakon daje pravo ministru da odabere jednog od njih i ja sam to svoje pravo iskoristio. Radio sam u MUP-u Srpske i Radinkovića poznajem iz tog perioda. Sve informacije koje sam o njemu dobio ukazuju da je u prethodnom periodu kvalitetno obavljao sve poslove i zadatke koji su pred njega bili stavljeni”, rekao je Nešić

Očekuje se da će Radinkovićevo imenovanje biti potvrđeno za direktora SIPA na narednoj sjednici Savjeta ministara BiH koja je zakazana za ponedjeljak 16. septembra.

Stanivuković dijeli đedovinu: Nema gradske zemlje koju može da podijeli

Stanivuković dijeli đedovinu: Nema gradske zemlje koju može da podijeli

Slobodan Radinković, rođen je 1975. godine u Banjaluci, gdje je završio osnovnu i srednju školu unutrašnjih poslova. Višu školu unutrašnjih poslova završio je 1998. godine u Banjaluci, a zatim Visoku školu unutrašnjih poslova, gdje je stekao zvanje diplomirani pravnik unutrašnjih poslova. Oženjen je i otac je dvoje djece.

U MUP-u Republike Srpske zaposleni je od 1995. godine, gdje je radio kao policajac u PS Centar u Banjaluci, gdje je bio i šef smjene, pomoćnik komandira i zamjenik komandira. Bio je komandir PS Obilićevo i PS Lazarevo, zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka i zamjenik načelnika Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a Republike Srpske.

Dužnost načelnika PU Doboj obavlja od 25. januara 2019. godine.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Po svijetu sa Robertom Dacešinom