Београд

Серијски силоватељ пуштен на слободу па поново ухапшен

  • Извор: Курир
  • 07.08.2024. 20:11

Игор Милошевић, серијски силоватељ, који је у децембру прошле године ухапшен испред ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару у Београду, осуђен је недавно на годину дана и седам мјесеци затвора због недозвољеног посједовања дроге, пише "Курир".

"Милошевића је полиција прошле године, мало пошто је изашао из затвора у ком је провео године због силовања, ухапсила испред основне школе Владислав Рибникар. Тада је у његовом ранцу пронађена дрога", подсјећа извор.

Из Првог основног јавног тужилаштва је "Куриру" потврђено да је окривљени Милошевић 10. маја проглашен кривим.

Ванредна ситуација у Курској области

Ванредна ситуација у Курској области

"У међувремену је против њега подигнута оптужница, а суђење је завршено и он је оглашеним кривим због неовлашћеног држања опојних дрога, те је осуђен на затворску казну од једне године и седам мјесеци", речено је из Тужилаштва.

Иначе, Игор Милошевић је више од половине живота провео у затвору. На слободи се нашао у априлу 2023. године, али је већ у децембру те године поново завршио у казамату.

"Он је вишеструки повратник у вршењу различитих кривичних дјела, које чини од своје 14. године. Он је 1992. напао девет жена, од којих је четри силовао. На слободи се нашао 2001, али се није поправио, па је након само мјесец дана силовао једну жену и починио осам крађа. Тада је осуђен на 10 година, али је изашао након пет и по година. Убрзо је опет завршио на робији, 2007. године пошто је силовао радницу у београдском бутику и опљачкао је", подсјећа извор.

Подсјетимо, након што је одслужио затворску казну због силовања, Милошевић се нашао на слободи, што је узнемирило грађане који су данима на друштвене мреже качили његове фотографије и упозоравали све, а нарочито жене и дјевојке, о томе гдје се он налази.

Магнети за паре: За три знака до краја љета ће се лијепити новац

Магнети за паре: За три знака до краја љета ће се лијепити новац

"По изласку из затвора, Милошевић је тумарао улицама Београда. Људи су га виђали на аутобуским станицама и хаусторима. У децембру прошле године, данима је виђан испред школе на Врачару. Забринути родитељи су га тада сликали и у објавама на друштвеним мрежама упозоравали да чепрка по контејнеру и посматра дјецу. Полиција је тада реаговала и приликом претреса, у ранцу који је носио, пронађена је марихуана, па је ухапшен, а сада је и осуђен", подсјећа извор.

Адвокат: Опасни су и непредвидиви

Адвокат Небојша Милосављевић каже да су у Србији затворске казне за кривично дјело силовање највеће у Европи и не треба их мијењати.

"Сматрам да је једна од битних ствари евиденција силоватеља и јавни регистар. Јавност треба да зна ко су особе које су починиле силовање. Мора да се зна од кога грађанима вреба опасност, јер су ти људи изузетно опасни и непредвидиви. Од помоћи би можда била и хемијска кастрација", објашњавао је раније Милосављевић за "Курир".

Бивши полицајац: У 99 одсто случајева поново нападају

Драгиша Ремовић, бивши начелник Одјељења за крвне и сексуалне деликте за ПУ Београд, говорио је раније за "Курир" на ово тему када је објаснио колико је тешко надзирати силоватеља након одслужене казне.

Српским повратницима у ФБиХ живот испуњен изазовима

Српским повратницима у ФБиХ живот испуњен изазовима

"Уколико се бившем осуђенику стави наногица за праћење, њему се према закону нарушава слобода, јер је одслужио своју казну. Слободан је човјек и угрожава му се живот", каже Ремовић и додаје да силоватељи након што изађу на слободу у 99 одсто случајева опет силују.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм