Врховни суд

Сексуално искориштавао двије дјевојчице, осуђен на четири и по године затвора

Драган Л. (48) из Бањалуке правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на четири и по године затвора због сексуалног искориштавања двије малољетне дјевојчице.

Пресуда је изречена након што је Врховни суд одбио жалбе одбране и тужилаштва као неосноване, те је потврдио првостепену пресуду Окружног суда у Бањалуци.

Драган Л. је оглашен кривим за кривична дјела обљубе са дјететом млађим од 15 година и за полну злоупотребу дјетета старијег од 15 година. Дјела су почињена 2019. године, када су жртве имале 14, односно 15 година.

Према пресуди Драган Л. је са млађом жртвом у два наврата имао сексуалне односе, док је старију дирао по интинмним дјеловима тијела и она је побјегла.

Ради заштите жртава суђење у овом предмету је било затворено за јавност и детаље пресуде нећемо објављивати.

Иначе, једна од жртава је штићеница Дома за дјецу и омладину без родитељског старања и истрага у овом предмету је покренута након што се једне вечери није на вријеме вратила у дом. Алармирана је полиција и покренута је потрага. Испоставило се да је дјевочица из кафића отишла у пратњи Драгана Л. и полиција ју је пронашла у његовој кући.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм