Потјерница

Са жртвом обљубе добио дијете: Бјегунац спроведен у КПЗ Фоча

Модричанин Р.И., који је ухапшен у Бањалуци на основу потјернице за обљубу над дјететом, спроведен је у Казнено-поправни завод у Фочи на издржавање осмогодишње казне затвора, сазнаје АТВ.

Потјерница за Р.И. је расписана у децембру прошле године јер је, како сазнајемо, избјегавао одлазак у затвор по пресуди Окружног суда у Добоју од осам година затвора за кривично дјело обљубе над дјететом млађим од 15 година.

У пресуди се наводило да је оптужени у августу 2019. године ступио у љубавну везу са 14-годишњом дјевојчицом. У то вријеме Р.И. је радио на вашару у околини Модриче. Иако је знао да је жртва дијете с њом је имао сексуални однос у камп кућици, коју користе запослени. Након тог односа дјевојчица је затруднила и родила женско дијете за које је ДНК вјештачењем утврђено да је Р.И. биолошки отац.

Ухапшен по потјерници за обљубу дјетета

Ухапшен по потјерници за обљубу дјетета

Пресуда је објављена у јуну 2022. године и суд је тада оптуженом Р.И. укинуо притвор. Да би се спријечило бјекство изречене су му мјере забране напуштања општине Модрича. Одузет му је и пасош и забрањено му је да са личном картом прелази границу БиХ. Био је дужан и да се једном мјесечно лично јавља Полицијској станици у Модричи, али је све мјере прекршио.

Пратите нас и путем Вибера