Добој

Пијан скривио смрт двојице младића, осуђен на шест и по година затвора

Окружни суд у Добоју осудио је Горана К. (41) из тог града на шест и по година затвора јер је пијан изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинули Милан (25) и Ненад Ковачевић (27), док је тешко повријеђен Стефан А. из Станара.

Горан К. оглашен је кривим за угрожавање јавног саобраћаја, а осим казне затвора изречена му је и двогодишња забрана управљања возилом ”Б” категорије, у коју се не рачуна вријеме проведено иза решетака.

Стравична саобраћајка догодила се 7. јула 2020. године на регионалном путу у Великој Буковици код Добоја када је дошло до судара два ”аудија”. Горан К. је био за воланом ”аудија А6”, у којем су се возили и страдали Милан и Ненад, док је ”аудијем А4” управљао повријеђени Стефан А.

U teškom udesu stradali rođaci: Bili su bliski, nerazdvojni, i u smrt su otišli zajedno!

U teškom udesu stradali rođaci: Bili su bliski, nerazdvojni, i u smrt su otišli zajedno!

У пресуди се наводи да је Горан К. возио под утицајем алкохола са концентрацијом од 1,51 промила алкохола у крви, усљед чега није био способан за безбједно управљање возилом.

”Оптужени је возио према Добоју и усљед алкохолисаности пропустио је да вози десном страном коловоза. Доласком у Велику Буковицу прешао је у лијеву саобраћајну траку у тренутку када је из супротног правца наишао Стефан А. са ”аудијем А4”. У циљу избјегавања директног судара Стефан А. је помјерио своје возило у траку намијењену за кретање саобраћаја из супротног смјера, да би се у том тренутку Горан К. са ”аудијем А6” вратио у своју саобраћајну траку”, наводи се у пресуди.

Појашњава се да је усљед тога дошло до судара предњег десног ћошка ”аудија А4” са средишњим дијелом ”аудија А6”. Од силине удара сапутници у ”аудију А6” Милан и Ненад Ковачевић су задобили вишеструке повреде усљед чега су на мјесту остали мртви.

Возач ”аудија А4” у несрећи је задобио прелом палачне кости подлактице, потрес мозга, истегнуће вратне кичме, те раздеротине и огуљотине по глави, лицу, грудном кошу и кољенима.

Пресуда није правоснажна и дозвољена је жалба Врховном суду Републике Српске.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм