Скај поруке

Раилић помињао убиство инспектора, па тражио пиштољ с пригушивачем

Далибор Раилић звани Дуги, оптужени за трговину дроге и убиство начелника Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор Раденка Башића, почетком 2021. године тражио је од корисника апликације ”Скај” да му хитно набаве пиштољ са пригушивачем.

Преписке са ”Скаја” Тужилаштво БиХ је извело на наставку суђења које је одржано прошле седмице у Суду БиХ.

Раилић је претходно непознатом кориснику ”Скаја” 23. децембра 2020. писао да су га ”хапсили 2 пута у 7 дана”, да му је у претрес куће дошло 20 специјалаца са фантомкама и пушкама.

”Морам наћи 2 момка да упуцају неког од инспектора”

”Ударили су на мене баш. Будале. Кажу да држим монопол да никог не могу ухапсити због мене. Ја умирао од смијеха. И нађу ми пиштољу. Држали ме 24 сата. Морам ја наћи 2 момка да упуцају овдје неког од инспектора. Неће сјашити са мене другачије. Да ријеше неког, било кога од ових са наркотика”, наводи Раилић у порукама и наставља:

Скај поруке: Раилић набављао марихуану од Душана Ловреновића

Скај поруке: Раилић набављао марихуану од Душана Ловреновића

”Уносе ми нервозу озбиљну. Бојим се да не пребацим, па да ја не урадим то јавно. Не смијем себи то дозволити. То мени дође од нервозе, а знам да би се сје...о да то урадим. Гањај ми каквог поштеног момка да то заврши. То су пи.ке, поздрављају ме насамо кад ме сретну, а кад су у групи, глуме неку силу”, писао је Раилић непознатом кориснику ”Скаја”.

Затим су презентоване поруке које је, према тврдњама Тужилаштва БиХ, Раилић слао оптуженом Александру Ивковићу из Бијељине. Преписка почиње 2. јануара када Раилић пише: ”Само да је исправан. Јавим ти се сутра прекосутра само да будем са овим дечком што каже да му паше, узећу га”.

”Чује ли се на пригушивач кад пуца?”

Сутрадан 3. јануара Раилић пише:

”Оп, кад ми можеш донијети пиштољ. Оп, јеси ту сад кад требаш. Нема те. Ала. Благо се теби. Је ли то малокалибарски пиштољ. Ваља ли то? Може ли убити? Ја ти писао кад сам био с овим момком. Кад ћеш га донијети? Није то нешто преправљено, неће штекати? Колико метака има да га испробамо? Ок. Кад га можеш донијети?”, гласиле су поруке које слао Раилић.

Комунакцију је настављао понављем питања.

”Је ли малокалибарски. Ти меци. Мали ми изгледају. Кад га можеш донијети? Ок. Испробамо. Питај тог чује ли се на тај пригушивач кад пуца. Ајде убрзај. Ради тога сам те и одгађао да не долазиш. Хитно ми јави шта како. Сутра ћу у 12 бити са овим што му треба па ти јавим. Узеће сигурно.”, пише у порукама.

Погледајте како је Раилић тражио кокаин: ”Даће ти брат драга срца 37 за кило”

Погледајте како је Раилић тражио кокаин: ”Даће ти брат драга срца 37 за кило”

И 5. јануара 2021. се распитује ка му може донијети пиштољ и наводи: ”Све то метака понеси да се испроба”. Да би потом поново питао: ”Оп, кад доносиш пуцаљку”.

Наредног дана пита: ”Јеси нашао човјека? Дај види ми ово. Оп, брате јеси угањао тога? Докада ћемо то сазнати? Има ли неко други да би продао. Је л` знаш? Па де нађи ми. Ма комплет. За то и тражим. Са пригушивачем. Треба човјеку за посла. Де види ми то што прије”, писао је Раилић.

Он је и 9. фебруара 2021. поново пита: ”Оп, јеси ми нашао оно. Ајде побогу.”.

”Имаш ли пиштољ са пригушивачем да ми продаш?”

Исти дан се обратио и другом кориснику ”Скаја”, који није идентификован и коме пише:

”Јаро. Имаш ли онај пиштољ са пригушивачем да ми продаш? Ваља, али са пригушивачем. Ајде види хитно ми је. А даћу ти дијелове, код мајстора су ми. Има врата, блатобрани, стара табла... Има ј..га. Треба видјети шта све има”, пише Раилић.

Сутрадан поново пише Ивковићу, али и непознатом кориснику ”Скаја” гдје их поново пита да ли су нашли пиштољ, наводећи да му је то хитно.

Суђење за убиство Башића: Миљатовић продао Раилићу пиштољ којим је убијен Шмит

Суђење за убиство Башића: Миљатовић продао Раилићу пиштољ којим је убијен Шмит

Како је пред Судом БиХ изгледало извођење дијела наведених доказа Тужилаштва БиХ погледајте у видео прилогу.


Подсјетимо, Тужилаштво БиХ Раилића терети да је наручио убиство Раденка Башића. Као директни извршилац оптужен је Александар Миљатовић (34), а за помагање у злочину оптужен је његов кум Игор Репајић.

”Башић примјетио да га прати маскирани човјек, али због скромности томе није придавао пажњу”

”Башић примјетио да га прати маскирани човјек, али због скромности томе није придавао пажњу”

У оптуженичкој клупи су још и Харис Гредељ (36), Мирјана Вујовић (43), Жељко Симић (43), Александар Ивковић (37) и Горан Гвозден (40), којима се на терет ставља организовани криминал у вези са трговином дроге и другим кривичним дјелима.

Суђење се наставља сутра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)